Metsä

Metsä Tissue suunnittelee 230 miljoonan euron investointia pehmopaperiin Ruotsissa

Yksi syy ensikuituun panostamisessa on kierrätyskuidun saatavuuden heikkenemisessä.
Anni-Sofia Hoppi
Metsä Tissue suunnittelee mittavaa pehmopaperi-investointia Ruotsiin. Kuva yhtiön Mäntän tehtaalta.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue suunnittelee pehmopaperituotannon kasvattamista Ruotsissa. Yhtiö on hakenut siihen ympäristölupaa.

Mariestadin tehtaalle suunnitellaan ensimmäisessä vaiheessa uutta pehmopaperikonetta, automaattivarastoa ja toimistorakennusta. Mahdollisten investointien arvo on noin 230 miljoonaa euroa.

”Metsä Tissue on markkinoiden ainoa pehmopaperia valmistava yritys, jolla on vahvat juuret kestävästi hoidetuissa pohjoisissa metsissä", kertoo Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen.

Kaikkosen mukaan keskittyminen yhä vahvemmin ensikuituun jatkossa johtuu osin kierrätyskuidun saatavuuden ja laadun jatkuvasta heikentymisestä. Siksi investointi korkealaatuisten ensikuitutuotteiden valmistamiseen modernilla teknologialla on tulevaisuuden kannalta kestävin ratkaisu.

Nyt käynnistettyjen selvitysten odotetaan valmistuvan vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, jolloin lopullinen ensimmäisen vaiheen investointipäätös olisi mahdollista tehdä 2021 toisen vuosipuoliskon aikana ympäristöluvan saamisen jälkeen.

Suunnitellut investoinnit lisäisivät ensivaiheessa Mariestadin vuotuista pehmopaperin tuotantokapasiteettia 50 000 tonnilla vuodesta 2024 alkaen.

”Skandinavia on tärkein markkina-alueemme, ja olemme sitoutuneet kehittämään täällä sijaitsevia toimintojamme. Pehmopaperituotanto on paikallista, joten haluamme olla lähellä asiakkaitamme vastataksemme kasvavaan kysyntään."

Kaikkosen mukaan Ruotsi ja Mariestad ovat Metsä Tissuelle hyvä toimintaympäristö. Siellä on mahdollisuuksia yhtiön kasvuun yhdessä koulutetun ja sitoutuneen henkilöstön kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsä Group hakee oppisopimuskoulutukseen 50 uutta ammattilaista

Puurakentaminen on iso ilmastoteko

Yritysvastuu rakentaa luottamusta

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI