Betoniteollisuus tyrmistyi Metsä Groupin ilmastokommenteista: "Todellisuus ei ole lainkaan näin yksiselitteinen" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Betoniteollisuus tyrmistyi Metsä Groupin ilmastokommenteista: "Todellisuus ei ole lainkaan näin yksiselitteinen"

Betoniteollisuus ry korostaa, että useiden riippumattomien selvitysten mukaan erot betonin ja puun ympäristöystävällisyydessä ovat hyvin pieniä.
Vesa-Matti Väärä
Joissakin kohteissa pienimpään hiilijalanjälkeen päästään Betoniteollisuus ry:n mukaan betonirakenteilla, toisissa puurakenteilla.

Betoniteollisuus ry on tyrmistynyt metsäjätti Metsä Groupin puurakentamisen ilmastovaikutuksia koskevista kommenteista.

Metsä Groupin tämän viikon maanantaina julkaisemassa lehdistötiedotteessa puhutaan puurakentamisen lisäämisen mittavista ilmastovaikutuksista. Tiedotteessa todetaan, että puunkäytöstä aiheutuvat ympäristöhaitat ja energiankulutus ovat minimaaliset verrattuna tiileen, betoniin, alumiiniin, muoviin tai teräkseen.

Maanantaisessa tiedotteessa kerrotaan myös, että asiantuntijoiden mukaan puurakentamisen lisääminen vaikuttaisi merkittävästi koko rakennusalan ympäristövaikutuksiin.

"Olisi mielenkiintoista tietää, minkä alan asiantuntijoiden näkemyksiin Metsä Group perustaa tietonsa, sillä tutkittu todellisuus ei ole lainkaan näin yksiselitteinen. Tiedotteessa mainitut luvut ovat myös pahasti pielessä: betonikuution hiilijalanjälki ei suinkaan ole 1,7 tn vaan noin kymmenesosan siitä", Betoniteollisuus ry puolustautuu torstaina iltapäivällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Betoniteollisuus ry korostaa, että useiden riippumattomien selvitysten mukaan erot eri materiaalien ympäristöystävällisyydessä ovat hyvin pieniä. Joissakin kohteissa pienimpään hiilijalanjälkeen päästään sen mukaan betonirakenteilla, toisissa puurakenteilla.

"Kilpailevan toimialan mustamaalaaminen valheellista tietoa levittämällä ei edistä meille kaikille yhteisten ilmastohaasteiden ratkaisemista. Rakennusalan toimijoiden tulisi sen sijaan laajasti vauhdittaa omia innovaatioitaan kestävään suuntaan", Betoniteollisuus ry jyrähtää.

Lue lisää

Metsä Tissue luopuu lautasliinojen valmistuksesta – myy tehtaan Saksassa

Rakentamisen päästökeskustelu mustavalkoista

Puu taipuu vaikka mihin – suomalaiskeksintö mahdollistaa siirrettävien siltojen rakennuksen

Puukauppa on käynyt kirivaihteella keväällä