Metsänomistajien ikääntyminen näkyi SM-kisoissa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsänomistajien ikääntyminen näkyi SM-kisoissa

Aleksi Järnstedt juhli metsäradalla 82. syntymäpäiväänsä
Jarmo Palokallio
Paavo Kamppi (vas.) onnitteli Aleksi Järnstedtiä, joka juhli SM-kisoissa 82. syntymäpäiväänsä.

Kokemus oli valttia metsänomistajien metsätaidon SM-kisoissa tänään lauantaina Ähtärissä. Vaikka ikähaarukka oli laaja, se painottui yläpäähän.

Karhun metsänhoitoyhdistystä edustanut Aleksi Järnstedt kertoi kisapäivän osuneen 82 syntymäpäiväänsä. Hän, Paavo Kamppi ja Veikko Viitala olivat kisojen konkareita. Takana oli ainakin kymmenen aiempaa kisakertaa.

Menestystäkin on tullut.

"Ei olla oltu viimeisiä, mutta ei myöskään ensimmäisiä. Parhaimmillaan olemme olleet 30 tietämillä ja joukkueena kymmenentenä", miehet kertoivat.

He arvelivat mitalien ratkeavan puuston kokonaistilavuuden arvioinnissa. "Se ei ole kovin vaikeaa, mikäli puusto on järeätä."

Ähtärin SM-kisoissa metsänomistajien keski-ikä nousi 63 vuoteen. Se ei ole ihme, sillä samanikäisiä ovat metsänomistajat keskimäärin.

Ikähaarukan yläpäästä löytyi 89-vuotias kilpailija. Vastaavasti nuorin radalle ilmoittautunut oli vasta 12-vuotias.

Karhun varttunut kisajoukkue totesi, että perheen nuoret eivät ole metsätaitoilusta innostuneet. Toisaalta toisenlaisiakin esimerkkejä nähtiin. Mukana oli sellainenkin perhejoukkue, jossa oli edustus kolmesta sukupolvesta.

Lue lisää

Viisi metsänhoitoyhdistystä sulautuu yhdeksi Länsi-Lapissa

Aarre: Raivaussahakurssi huipentuu käytännön töihin taimikossa – ”Sahaus on lantio- ja jalkatyötä, mallia otetaan tanssista”

Metsäasiantuntija, maanomistaja ja konekuski joutuivat hakkuusta käräjille naapurimetsän liito-oravamerkintöjen vuoksi – ”Yhtään en osannut aavistaa”

Kanta-Hämeestä löytyivät Suomen taitavimmat metsänomistajat