Metsä Group hakee oppisopimuskoulutukseen 50 uutta ammattilaista - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsä Group hakee oppisopimuskoulutukseen 50 uutta ammattilaista

Nyt haussa olevien henkilöiden koulutus alkaa tammikuussa 2020.
Metsä Group lehdistömateriaali
Metsä Group on jo useana vuonna kouluttanut uusia työntekijöitä oppisopimuskoulutuksena.

Metsä Group käynnistää oppisopimuskoulutuksen tuotantolaitoksillaan eri puolilla Suomea. Haussa on noin 50 ammattikoulutuksen saanutta henkilöä, jotka 1,5-vuotisen oppisopimuskoulutuksen kautta pätevöityvät tuotantotehtäviin Metsä Groupin tehtaille. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.

”Metsäteollisuuden tuotannossa tehtävä työ muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Käytämme alan uusinta ja parasta teknologiaa, mikä tarkoittaa sitä, että vaatimustaso osaamisen suhteen kasvaa. Automatiikka ja robotiikka korvaavat yksinkertaisempia työtehtäviä, mikä puolestaan tarjoaa kiinnostavia haasteita niin nykyisille kuin uusille osaajillemme”, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

Koulutettaviksi haetaan myös kokeneita ammattilaisia.

”Termiä oppisopimus ei kannata kokeneemmankaan ammattilaisen kavahtaa; kyseessä on palkallinen koulutus, joka tarjoaa mainion väylän Metsä-uralle. Joku vaihtaa teollisuudenalaa, toinen syventää alalta jo hankkimaansa osaamista”, Hietaniemi toteaa.

”Etsimme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä. Heistä sitten itse kouluttamalla viritämme huippuammattilaisia vaativiin ja monipuolisiin tuotannon tehtäviin.”

Soveltuva koulutustausta valittaville on esimerkiksi sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto.

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2020 käynnistyvään koulutukseen on 13.10.2019. Oppisopimuskoulutusta järjestetään Metsä Fibren Kyrön, Lappeenrannan, Rengon ja Vilppulan sahoilla, sellutehtailla Joutsenossa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella, Metsä Boardin tehtailla Simpeleellä, Tampereella ja Äänekoskella sekä Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla.

Lue lisää

Kemianteollisuus liputtaa ilolla hallituksen lupaamaa 150 miljoonan euron tukea Kemin biotuotetehtaan väyläinvestointeihin

Metsä Groupin Kemiin suunnitteleman biotuotetehtaan ympäristölupahakemus nähtäville – aluehallintoviraston tavoitteena on tehdä päätös ensi syksynä

Pehmopaperit ja kuluttajapakkauskartongit pitävät yllä sellun kysyntää – painopapereihin sellun tarve vähenee entistä jyrkemmin

Metsä Group hakee kesäkorjuukelpoisia harvennusleimikoita