Stora Enso perustaa Forest-divisioonan – yhtiön metsäomaisuuden arvo on 4,1 miljardia euroa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Stora Enso perustaa Forest-divisioonan – yhtiön metsäomaisuuden arvo on 4,1 miljardia euroa

Uuteen Forest-divisioonaan kuuluu metsäomaisuus Ruotsissa ja 41 prosentin osuus Tornatorista, jonka metsät sijaitsevat pääosin Suomessa.
Stora Enso
Stora Enso omistaa Ruotsissa 1,4 miljoonaa hehtaaria metsää, josta 1,14 miljoonaa hehtaaria on tuottavaa metsämaata. Pystypuustoa on 143 miljoonaa kuutiometriä.

Stora Enso kertoo perustavansa ensi vuoden alussa Forest-divisioonan, jonka tulosnumerot raportoidaan erikseen.

Yhtiön mukaan näin lisätään metsäomaisuuden läpinäkyvyyttä.

Uuteen Forest-divisioonaan kuuluu Stora Enson metsäomaisuus Ruotsissa sekä 41 prosentin osuus Tornatorista, jonka metsät sijaitsevat pääosin Suomessa.

Divisioonaan kootaan lisäksi puunhankintatoiminnot Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltian maissa.

Eteläisellä pallonpuoliskolla sellutehtaiden yhteydessä sijaitsevat puuviljelmät sisältyvät jatkossakin Biomaterials- ja Consumer Board -divisioonien raportointiin.

Uuden Forest-divisioonan perustamisen jälkeen konsernitoiminnot, logistiikkatoiminnot ja muut toiminnot raportoidaan osana Muut-segmenttiä.

Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström korostaa puunsaannin olevan yhtiölle ratkaisevan tärkeää.

"Kun metsät ovat suorassa omistuksessamme, pystymme paremmin optimoimaan puunhankintaamme ja toimintaamme. Puu on tärkein raaka-aineemme, suurin kustannuserämme ja muodostaa myös ison osan taseesta."

Raportoinnin läpinäkyvyyttä on Sundströmin mukaan järkevää lisätä nyt, kun metsänhankinta Ruotsissa on saatu onnistuneesti päätökseen.

Stora Enso hankki metsäomaisuutensa Ruotsissa äskettäin suoraan omistukseensa, kun sen osaksi omistaman Bergvik Skogin omistus järjesteltiin osakkaiden kesken uudelleen.

Stora Enso omistaa Ruotsissa 1,4 miljoonaa hehtaaria metsää, josta 1,14 miljoonaa hehtaaria on tuottavaa metsämaata. Pystypuustoa on 143 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäomaisuuden arvo, johon luetaan maat ja biologiset hyödykkeet, on yhtiön taseessa 4,1 miljardia euroa.

Biologisten hyödykkeiden arvo on 3,6 miljardia euroa, mikä on suurempi kuin millään muulla pohjoismaisella yhtiöllä.

Stora Enso julkisti tänään keskiviikkona myös investointiennusteensa vuodelle 2020. Se on 800–850 miljoonaa euroa, mikä sisältää 200–230 miljoonan euron investoinnin Oulun tehtaan muuntamiseen pakkauskartonkitehtaaksi ja 80–100 miljoonan euron investoinnin biologisiin hyödykkeisiin.

Poistojen ennakoidaan olevan 550–570 miljoonaa euroa ja biologisten hyödykkeiden arvon operatiivisen alentumisen 50–70 miljoonaa euroa.

Lue lisää:

Stora Enso järjestelee Bergvik Skogin metsiä suoraan omistukseensa ja kasvattaa metsäomaisuutensa Ruotsissa 1,4 miljoonaan hehtaariin

Lue lisää

Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta

Stora Enso kannustaa metsänomistajia lisäämään lahopuuta metsissä – tavoitteena on kaksinkertaistaa tekopökkelöiden määrä

Uimaharjun liukosellusta ja Sunilan ligniinistä puupohjaista hiilikuitua – Stora Enso aloittaa yhteistyön Cordenka-yhtiön kanssa Saksassa

UPM vankisti etumatkaansa kilpailijoihin – koronakriisin vaikutukset vaihtelevat tuoteryhmittäin yhtiöillä