Metsä

Lähetä vinkki keksinnöstä ja voita lukijapalkinto

Teemme vinkkien perusteella juttuja laitteista ja työtavoista, jotka helpottavat metsätöitä.
Sanne Katainen
Lannoitus sujuu näppärästi Pauli Pietin ja Hannu Ruokolaisen kehittämällä koneella. Keksintö esiteltiin MT Metsän toukokuun numerossa.

Kun kaupasta ei löydy sopivaa ratkaisua käytännön ongelmaan, työkalu tai kone on rakennettava itse. MT:n uudessa MT Metsässä on esitelty tämän vuoden aikana laitteita ja tuunattuja koneita, joilla taitavat ideanikkarit ovat helpottaneet metsätöitä.

Esimerkiksi toukokuun lehdessä haastattelimme Pauli Pietiä ja Hannu Ruokolaista. He kehittivät lehtipuhaltimen avulla toimivan lannoituskoneen mönkijään. Vieremäläinen Eero Piippo kertoi kesäkuun numerossa ryhtyneensä rakentamaan halkoliiteriä, mutta sen ohella hän tuli kehittäneeksi puunkuorimakoneen rakennustarvikkeiden valmistusta varten.

Etsimme juttusarjaamme edelleen ideanikkareita haastateltaviksi. Jos sinulla on hyvä idea tai tunnet henkilön, joka on taitava keksimään ja rakentamaan koneita ja laitteita, lähetä meille vinkki.

Jos vinkki johtaa jutuntekoon, palkitsemme vihjeen antajan kotimaisella, käsityönä tehdyllä puukolla.

Lähetä vinkki sähköpostilla osoitteeseen: mt-metsa@mt.fi, WhatsApp-viestinä numeroon 050 471 9188.

MT Metsä on liitelehti Maaseudun Tulevaisuuden tilaajille. Se ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa – seuraavan kerran 16.10.

Juttusarjassa esiteltyjä keksintöjä koskevat videot löytyvät täältä.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI