Metsä

Kaleva: Pölkky Oy aloittaa yt-neuvottelut lomautuksista – syynä sahatavaran vaikea markkinatilanne

Neuvottelut koskevat kaikkia Pölkyn toimipisteitä, mutta niihin ei sisälly esityksiä irtisanomisista eikä osa-aikaistuksista.
Maija Partanen
Pölkyn tuotantolaitokset sijaitsevat Kuusamossa, Taivalkoskella, Kajaanissa ja Oulussa. Oulussa Pölkyllä on painekyllästyslaitos. Kuva on otettu Kuusamossa elokuussa.

Kuusamolainen sahayritys Pölkky Oy aloittaa lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut torstaina 3. lokakuuta, Kaleva kertoo.

Neuvottelut koskevat kaikkia Pölkyn ja Pölkky Metsän toimipisteitä.

Lomautukset ovat kestoltaan enintään 90 päivää. Neuvotteluesitys ei sisällä irtisanomisia eikä osa-aikaistuksia, kertoo Pölkyn hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maria Virranniemi.

"Neuvottelut aloitetaan vaikean markkinatilanteen vuoksi", Virranniemi sanoo.

Lomautukset on tarkoitus toteuttaa marraskuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana.

Virranniemen mukaan tässä vaiheessa on vielä mahdotonta arvioida, kuinka suurta osaa työntekijöistä lomautukset koskevat. Asia varmistuu neuvottelujen kuluessa.

Pölkyn toimitusjohtaja Petteri Virranniemi kertoi jo elokuussa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa (27.8.), että yhtiö on päättänyt vähentää sahausta syyskaudella. Syynä hän totesi olevan sahatavaran ylitarjonnan aiheuttaman hintojen laskun.

Nyt ilmoitettujen yt-neuvottelujen aikana myös selviää, toteutetaanko lomautukset osa- vai kokoaikaisesti. Maria Virranniemi uskoo, että päätöstä mahdollisista lomautuksista tullaan harkitsemaan lokakuun loppupuolella.

Pölkyn tuotantolaitokset sijaitsevat Kuusamossa, Taivalkoskella, Kajaanissa ja Oulussa. Oulussa Pölkyllä on painekyllästyslaitos.

Kaleva: Pölkky aloittaa lomautuksia koskevat yt-neuvottelut – esitys ei sisällä irtisanomisia

Lue lisää:

Sahatavaran takkuileva vienti sai Pölkyn vähentämään tuotantoa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Älä tule, myrskytuuli

Suomalaissahat ovat kilpailijoita kiperämmässä tilanteessa – "Tämä on tuottajapuolen pölhöyttä"

Koskisen Oy harkitsee sahatavaralle toista höylälinjaa: "Kaksi sesonkia on mennyt niin, ettei olla voitu ottaa uusia asiakkaita"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI