Metsä

Raute sai yhtiön historian suurimman tilauksen – Segezha Group rakentaa kapasiteetiltaan 125 000 kuutiometrin vaneritehtaan Venäjälle

Tilauksen arvo on 58 miljoonaa euroa ja siihen sisältyvät vaneritehtaan tuotantoprosessin kaikki koneet ja laitteet.
Marita Waenerberg
Nyt saatu tilaus ei vaikuta Rauten tämän vuoden tulosnäkymiin. Tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan laskevan ja liiketuloksen arvioidaan heikkenevän viime vuodesta, yhtiön tiedote kertoo. Arkistokuva.

Puutuoteteollisuuden teknologiaa valmistava Raute Oy on saanut noin 58 miljoonan euron arvoisen tilauskokonaisuuden Venäjälle. Tilaaja on Segezha Group.

Toimitukseen sisältyvät vaneritehtaan tuotantoprosessin kaikki koneet ja laitteet, Raute kertoo tiedotteessa.

Laitteet toimitetaan Galichin kylään Kostroman seudulle Moskovasta koilliseen rakennettavaan Segezha Groupin vaneritehtaaseen, jonka tuotantokapasiteetti tulee olemaan 125 000 kuutiometriä.

Toimitukset ajoittuvat ensi vuodelle, ja tuotanto vaneritehtaalla käynnistyy vuoden 2021 aikana.

Laitteet suunnitellaan ja valmistetaan Rauten yksiköissä Nastolassa, Shanghaissa ja Kajaanissa sekä Rauten yhteistyöverkostossa. Nyt saatu tilauskokonaisuus on Rauten historian suurin yksittäinen tilaus.

Venäläisellä metsäkonsernilla Segezha Groupilla on Venäjän lisäksi toimintaa 11 Euroopan maassa.

Raute on aiemmin toimittanut kaksi koivuvaneria valmistavaa tehtaan tuotantoprosessia konserniin kuuluvalle Vyatskiy Fanernyi Kombinatille Kirovin seudulle vuosina 2006 ja 2017.

Nyt saatu tilaus ei vaikuta Rauten tämän vuoden tulosnäkymiin. Tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan laskevan ja liiketuloksen arvioidaan heikkenevän viime vuodesta, tiedotteessa todetaan.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI