Metsä

JPJ-Wood rajoittaa sahatavaran tuotantoa ja neuvottelee lomautuksista – "Ensi vuonna vähiten tappiota tekevät ne, jotka sahaavat vähiten"

JPJ-Woodin toimitusjohtaja Markus Luodelahti pitää mahdollisena, että nyt suunnitellut tuotannonrajoitukset eivät vielä riitä.
Rami Marjamäki
JPJ-Woodin käynnistämät yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut koskevat henkilöstön enintään 90 päivän lomautuksia. Sahayrityksen palveluksessa työskentelee noin 45 ihmistä.

Pirkanmaalla Juupajoella toimiva sahayritys JPJ-Wood rajoittaa tuotantoa ja siirtyy tuotannossa yhteen vuoroon marraskuussa.

Yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut koskevat henkilöstön enintään 90 päivän lomautuksia.

JPJ-Woodin toimitusjohtaja Markus Luodelahti pitää mahdollisena, että nyt suunnitellut tuotannonrajoitukset eivät vielä riitä.

"Jatkosta neuvotellaan myöhemmin."

Käänne huonompaan on ollut sahatavaramarkkinoilla Luodelahden mukaan nopea ja jyrkkä.

"Nyt sukelletaan kovaa ja syvälle."

Sahatavaran hinta on tänä vuonna pudonnut tukin hintaa selvästi enemmän ja sahauksen kannattavuus romahtanut.

Jos tuotantoa ei nyt rajoitettaisi, kahden viime tilikauden tulokset olisi muutamassa kuukaudessa syöty, Luodelahti laskeskelee.

"Näyttää siltä, että ensi vuonna vähiten tappiota tekevät ne, jotka sahaavat vähiten."

Kokonaan tuotantoa JPJ-Wood ei ainakaan vielä aio pysäyttää.

Nyt pitää yrittää Luodelahden mukaan nähdä yli suhdanteen. Se tarkoittaa, että tärkeistä asiakassuhteista, työntekijöistä ja urakoitsijasuhteista pyritään pitämään kiinni.

JPJ-Woodin palveluksessa työskentelee noin 45 ihmistä. Sahatavaran tuotantokapasiteetti kahdessa vuorossa on noin 180 000 kuutiometriä.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI