AL: Metsäkonevalmistaja Prosilvasta enemmistö Tampereen Konepajat Oy:lle – tuotanto jatkuu Ruovedellä - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

AL: Metsäkonevalmistaja Prosilvasta enemmistö Tampereen Konepajat Oy:lle – tuotanto jatkuu Ruovedellä

Prosilvan perustamisesta lähtien yhtiön johdossa toiminut Lasse Karilainen jatkaa hallituksen jäsenenä.
Tommi Hakala
Prosilvan hakkuukoneet ja kuormatraktorit on suunniteltu erityisesti pehmeiden metsäpohjien ja turvemaiden puunkorjuuseen.

Tampereen Konepajat Oy on hankkinut enemmistön Ruovedellä Pirkanmaalla toimivasta metsäkonevalmistajasta Prosilvasta, Aamulehti kertoo.

Prosilvan hakkuukoneet ja kuormatraktorit on suunniteltu erityisesti pehmeiden metsäpohjien ja turvemaiden puunkorjuuseen.

Prosilva perustettiin Ruovedellä vuonna 1998. Perustamisesta lähtien vetovastuu on ollut Lasse Karilaisella, joka toimi tähän asti hallituksen puheenjohtajana. Karilainen jatkaa nyt hallituksen jäsenenä ja Keijo Ojala toimitusjohtajana.

Tampereen Konepajat Oy:n toimitusjohtaja Juhani Lehti sanoo, että yhtiön verkosto vahvistaa Prosilvan tuotantoa ja hankintaa, mikä luo mahdollisuuden kasvattaa metsäkoneiden valmistusmäärää.

Lehden mukaan metsäkoneiden valmistus säilyy Ruovedellä ja kasvua haetaan viennistä.

Prosilvan liikevaihto on neljä miljoonaa euroa ja se työllistää 12 henkilöä.

Tampereen konepajat Oy:n liikevaihto on noin 40 miljoonaa. Konserni työllistää yli 220 henkilöä Ylöjärvellä, Juuassa, Kihniössä, Kiuruvedellä, Peräseinäjoella, Pärnussa ja Tuusulassa.

Aamulehden uutinen:

Metsäkonevalmistaja uusiin käsiin – Tampereen konepajat hankki enemmistön Prosilvasta

Lue lisää

Ponsse alentamassa osinkoa 0,85 eurosta 0,3 euroon osakkeelta – yhtiön jatkuvuus pyritään varmistamaan epävarmassa tilanteessa

Metsäkonevalmistaja Komatsu Forest sulkee tehtaansa Uumajassa kolmeksi viikoksi – normaaliin tuotantoon toivotaan päästävän juhannuksen jälkeen

John Deere keskeyttää metsäkoneiden tuotannon Joensuussa pääsiäisen jälkeen – "Tuotanto pyritään käynnistämään jälleen mahdollisimman nopeasti"

Metsäkonevalmistaja Logset pysäyttää tuotannon huhtikuun ajaksi – takana ennätyksellinen viime vuosi