Metsä

AL: Metsäkonevalmistaja Prosilvasta enemmistö Tampereen Konepajat Oy:lle – tuotanto jatkuu Ruovedellä

Prosilvan perustamisesta lähtien yhtiön johdossa toiminut Lasse Karilainen jatkaa hallituksen jäsenenä.
Tommi Hakala
Prosilvan hakkuukoneet ja kuormatraktorit on suunniteltu erityisesti pehmeiden metsäpohjien ja turvemaiden puunkorjuuseen.

Tampereen Konepajat Oy on hankkinut enemmistön Ruovedellä Pirkanmaalla toimivasta metsäkonevalmistajasta Prosilvasta, Aamulehti kertoo.

Prosilvan hakkuukoneet ja kuormatraktorit on suunniteltu erityisesti pehmeiden metsäpohjien ja turvemaiden puunkorjuuseen.

Prosilva perustettiin Ruovedellä vuonna 1998. Perustamisesta lähtien vetovastuu on ollut Lasse Karilaisella, joka toimi tähän asti hallituksen puheenjohtajana. Karilainen jatkaa nyt hallituksen jäsenenä ja Keijo Ojala toimitusjohtajana.

Tampereen Konepajat Oy:n toimitusjohtaja Juhani Lehti sanoo, että yhtiön verkosto vahvistaa Prosilvan tuotantoa ja hankintaa, mikä luo mahdollisuuden kasvattaa metsäkoneiden valmistusmäärää.

Lehden mukaan metsäkoneiden valmistus säilyy Ruovedellä ja kasvua haetaan viennistä.

Prosilvan liikevaihto on neljä miljoonaa euroa ja se työllistää 12 henkilöä.

Tampereen konepajat Oy:n liikevaihto on noin 40 miljoonaa. Konserni työllistää yli 220 henkilöä Ylöjärvellä, Juuassa, Kihniössä, Kiuruvedellä, Peräseinäjoella, Pärnussa ja Tuusulassa.

Aamulehden uutinen:

Metsäkonevalmistaja uusiin käsiin – Tampereen konepajat hankki enemmistön Prosilvasta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäkonevalmistaja Prosilva lisää merkittävästi tuotantoa uuden omistajan voimin – "Sekä vientikauppaan että valmistuspuolelle tarvitaan leveämpiä hartioita"

Ponssen Juho Nummela: Keski-Euroopan hyönteistuhot kuumentavat metsäkonekauppaa

Ponssen tilausvirta on erittäin hyvä ja liikevoiton odotetaan paranevan hieman – komponenttien saatavuudessa edelleen riskejä, mutta tilanne helpottuu

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI