Metsähallituksen johtoon haki 23, mukana metsäalan kärki - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsähallituksen johtoon haki 23, mukana metsäalan kärki

Vain entinen ministeri Kimmo Tiilikainen puuttuu joukosta.
Jaana Kankaanpää
Metsähallituksen uuden pääjohtajan nimittää maan hallitus ministeri Jari Lepän esityksestä.

Metsähallituksen pääjohtajaksi on tarjolla 23 ehdokasta, joilla riittää osaamista laidasta laitaan. Uusi johtaja aloittaa virassa ensi vuoden alusta.

Mukana on jo käytännössä kaikki metsäalan huippunimet suurten metsäyhtiöiden nykyisiä metsäjohtajia lukuun ottamatta. Yhtiöiden metsäjohtajat eivät tosin ole kyseistä virkaa aiemminkaan kovin hanakasti tavoitelleet.

Myös spekulaatioiden kohteena ollut entinen ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) puuttuu joukosta.

Pelkästään Metsähallituksen sisältä hakijoiden joukko on kova. Mukana ovat Metsähallituksen virkaa tekevä pääjohtaja Tuomas Hallenberg, luontopalvelujohtaja Timo Tanninen, viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi, ympäristöpäällikkö Antti Otsamo ja aluejohtaja Kirsi-Marja Korhonen.

Virkamiehiä ja järjestöpuolen osaajia edustavat maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha S. Niemelä ja ylijohtaja Pentti Lähteenoja sekä MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen, MTK:n entinen puheenjohtaja Michael Hornborg, Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä, Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi, metsäkeskuksen johtaja Ari Eini ja elinkeinojohtaja Anssi Niskanen.

Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala ja metsänhoitaja Sixten Sunabacka edustavat laaja-alaista johtajakokemusta.

Teollisuus- ja pankkimaailmasta tarjolla ovat Stora Ensossa pitkään vaikuttanut Juha Vanhainen ja LähiTapiolassa toiminut Harri Lauslahti, Aki Saarinen, Jari Varjo, Nina Happonen, Kimmo Hietala ja Ville Huittinen.

Edellä mainittujen lisäksi virkaa hakee Piotr Marko Lehtonen.

Uuden pääjohtajan nimittää maan hallitus maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esityksestä. Virkakausi alkaa vuoden 2020 alusta ja se kestää vuoden 2024 loppuun.

Pääjohtajan virka aukesi, kun sitä hoitanut Pentti Hyttinen joutui jättämään tehtävän. Hän irtisanoutui elokuussa ajolähtötilanteessa.

Ellei hän olisi irtisanoutunut, hänet olisi erotettu johtamistapaan liittyvien ongelmien takia.

Hyttisen nimityksestä vuonna 2016 vastasi silloin ministerinä toiminut Kimmo Tiilikainen (kesk.). Hän korvasi Hyttisellä virkaa hoitaneen ja jatkohalunsa esittäneen Esa Härmälän.

Tiilikainen sai toimistaan vakavan varoituksen keskustan eduskuntaryhmältä.

Hakijalista löytyy ministeriön nettisivulta.

Lue lisää

Eräluvat-sovellus on julkaistu – nyt sillä voi hankkia kalastusluvan ja maksaa kalastonhoitomaksun

Haluatko vaikuttaa kansallispuistoihin ja Metsähallituksen tulevaisuuden palveluihin? Nyt etsitään osallistujia retkeilijäyhteisöön

Metsähallitus suunnittelee Suomeen mittavia tuulivoimahankkeita osana ilmasto-ohjelmaansa

Tiedätkö, mitä avotuli oikeasti tarkoittaa? Sen määritelmä on laajempi kuin olet ehkä luullut