Metsähallituksen johtajaehdokkaiden paremmuus selviää marraskuussa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsähallituksen johtajaehdokkaiden paremmuus selviää marraskuussa

Valintamenettelyyn kuuluu kansliapäällikköjen toteuttaman haastattelun lisäksi soveltuvuusarvio ja turvallisuusselvitys.
Sanne Katainen
Metsähallituksen sisältä hakijoiden joukossa on muun muassa Metsähallituksen virkaa tekevä pääjohtaja Tuomas Hallenberg.

Metsähallituksen pääjohtajaksi on tarjolla osaamista laidasta laitaan. Hakijat ovat keränneet kannuksia sekä metsä- että ympäristöasioissa ja heillä on kokemusta yritys-, järjestö- ja henkilöstöjohtamisesta.

Hakemuksia virkaan tuli 23. Niitä käyvät läpi maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kansliapäälliköt Jaana Husu-Kallio ja Hannele Pokka.

Husu-Kallion mukaan ensin tarkistetaan ehdokkaiden pätevyysvaatimukset. Sitten seuraavat jatkoon päässeiden ehdokkaiden haastattelut. Niitä varten kansliapäälliköt ovat jo varanneet kalentereihinsa aikoja.

"Haastatteluissa painotetaan hyvää johtajuutta ja toiminnan tehokkuutta", Husu-Kallio linjaa.

Virallisesti toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää Metsähallituksen toimintaa, huolehtia Metsähallituksen juoksevasta hallinnosta sekä siitä, että kirjanpito on lainmukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty.

Haastattelut käydään marraskuun puoleen väliin mennessä ja uusi johtaja nimitetään joulukuussa. Ennalta laaditussa aikataulussa ei ole hirveästi joustoa, sillä prosessiin kuuluvat soveltuvuusarviot ja turvallisuusselvitykset.

Pääjohtajan nimittää maan hallitus maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esityksen pohjalta. Uuden johtajan virkakausi alkaa vuoden alusta ja se kestää vuoden 2024 loppuun.

Juttua muokattu klo 18.00.

Pääkuva vaihtui Jaana Husu-Kalliosta Tuomas Hallenbergiin. Husu-Kallio vaihdettiin pois, koska ei haluttu viedä lukijan ajatuksia siihen suuntaan, että hän olisi yksi hakijoista.

Lue lisää

Eräluvat-sovellus on julkaistu – nyt sillä voi hankkia kalastusluvan ja maksaa kalastonhoitomaksun

Haluatko vaikuttaa kansallispuistoihin ja Metsähallituksen tulevaisuuden palveluihin? Nyt etsitään osallistujia retkeilijäyhteisöön

Metsähallitus suunnittelee Suomeen mittavia tuulivoimahankkeita osana ilmasto-ohjelmaansa

Tiedätkö, mitä avotuli oikeasti tarkoittaa? Sen määritelmä on laajempi kuin olet ehkä luullut