Storan Enson Oulun tehtaalla työt loppuvat 24 työntekijältä kunnossapidossa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Storan Enson Oulun tehtaalla työt loppuvat 24 työntekijältä kunnossapidossa

Työpaikkojen vähennyksen taustalla on Stora Enson päätös muuntaa Oulun paperitehdas pakkauskartonkitehtaaksi. Sen seurauksena ensi vuonna suljetaan paperikone 6 ja arkittamo.
Jarkko Sirkiä
Yt-neuvottelujen tuloksena 24 henkilön työsuhteet päättyvät Oulussa pääsääntöisesti ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä.

Stora Enso on saanut päätökseen kunnossapidon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Oulussa. Työntekijät ovat työskennelleet Stora Enson kokonaan omistaman Eforan palveluksessa Oulun paperitehtaalla.

Efora vastaa Oulun tehtaan kunnossapidosta.

Neuvottelujen tuloksena työt loppuvat 24 kunnossapidon henkilöltä, Stora Enso kertoo tiedotteessa.

Työpaikkojen vähennyksen taustalla on Stora Enson päätös muuntaa Oulun paperitehdas pakkauskartonkitehtaaksi. Sen seurauksena ensi vuonna suljetaan paperikone 6 ja arkittamo.

Eläkejärjestelyillä ja uudelleen järjestelemällä toimintoja henkilöstövähennykset pystytään Stora Enson mukaan alentamaan aiemmin ilmoitetusta enimmillään 50:stä.

Työsuhteet päättyvät pääsääntöisesti ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä.

”Pyrimme yhdessä Eforan muiden toimipaikkojen sekä Oulun kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa löytämään korvaavia töitä niille, joille ei ole paikkaa uudessa organisaatiossa. Tarjoamme yhtiössä muun muassa uudelleensijoittumispalveluja sekä uudelleentyöllistymisvalmennusta yksilö- ja ryhmätasolla. Lisäksi tarjoamme taloudellista tukea työntekijöille, jotka haluavat perustaa oman yrityksen”, Eforan toimitusjohtaja Pekka Ruutu sanoo.

Efora huolehtii Stora Enson kunnossapidosta yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa. Sen palveluksessa on noin 900 työntekijää.

Stora Enson aiemmin päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena Oulun tehtaalla irtisanottiin yhteensä 365 henkilöä.

Juttua muokattu 16.10. klo 15.50: Lisätty aiemmin päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena irtisanottujen henkilöiden lukumäärä.

Lue lisää

Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta

Stora Enso kannustaa metsänomistajia lisäämään lahopuuta metsissä – tavoitteena on kaksinkertaistaa tekopökkelöiden määrä

Uimaharjun liukosellusta ja Sunilan ligniinistä puupohjaista hiilikuitua – Stora Enso aloittaa yhteistyön Cordenka-yhtiön kanssa Saksassa

UPM vankisti etumatkaansa kilpailijoihin – koronakriisin vaikutukset vaihtelevat tuoteryhmittäin yhtiöillä