Metsä

Timberwise osti Parla Floorin parkettituotannon – kotimainen parketin valmistus keskittyy yksiin käsiin loimaalaiselle yhtiölle

OR Group jatkaa Savopakin puupakkausten valmistusta Varkaudessa ja Rantasalmella.
Timberwise
Timberwise tavoittelee elokuussa alkaneena toimintavuonna yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa. Viennin osuus on ollut yli puolet yrityksen liikevaihdosta.

Loimaalainen parkettivalmistaja Timberwise on ostanut Parla Floorin parkettiliiketoiminnan mikkeliläiseltä Olavi Räsänen Oy:n OR Groupilta.

Kaupan jälkeen Timberwise on ainoa kotimainen parkettivalmistaja.

Timberwisen toimitusjohtaja Markku Mäkitalo toteaa monen suomalaisen yrityksen siirtäneen viime vuosina puutuotteiden jalostusta ulkomaille tai lopettaneen tuotannon kokonaan.

"Haluamme uida tässä asiassa vastavirtaan ja varmistaa, että myös kotimaastamme löytyy työpaikkoja puunjalostukselle tulevaisuudessa."

Parla Floorin palveluksessa työskentelee Mikkelissä 35 työntekijää. Toiminta Mikkelissä jatkuu.

Mäkitalo kehuu Parla Floorin yli 50 vuoden kokemusta parketinvalmistajana, ammattitaitoa ja tuotantolaitteita.

"Kaupan myötä voimme laajentaa asiakaskuntaamme, vastata entistä paremmin projektikohtaisiin tuotekokonaisuuksiin sekä varmistaa, että suomalaiset voivat myös jatkossa ostaa kotimaista Parlan parkettilattiaa.”

Timberwise valmistaa lankkuparkettia tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Parla on tehnyt myös koivu- ja merbauparkettia.

Timberwise tavoittelee elokuussa alkaneena toimintavuonna yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa. Viennin osuus on ollut yli puolet yrityksen liikevaihdosta.

Olavi Räsänen Oy:n toimitusjohtajan Kari Nikkasen mukaan OR Group keskittyy nyt Savopakin puupakkausten valmistukseen sekä omistamiensa teollisuuskiinteistöjen vuokraukseen ja ylläpitoon.

OR Groupin toimintaa on karsittu yrityskaupoin.

Kuukausi sitten Olavi Räsänen Oy myi Mikkelissä toimineen kuormalavatuotantonsa Oplax Oy:lle, jolla on toimipisteet Oulussa, Torniossa ja Syktyvkarissa Venäjällä.

Parlan parkettien valmistuksen teollisuustilat samoin kuin Oplaxille siirtyneen kuormalavatuotannon tilat säilyvät edelleen OR Groupin omistuksessa.

Pari vuotta sitten Olavi Räsänen Oy myi Mäntyharjussa toimivan Kiepin sahan israelilaiselle monialakonsernille Nior Holdingsille.

Tuolloin Kiepin sahan tuotanto oli noin 65 000 kuutiometriä mänty­sahatavaraa vuodessa ja se työllisti 34 työntekijää.

Yrityskauppojen jälkeen OR Groupilla on toimintaa Mikkelissä, missä toimii konsernin johto ja missä sijaitsevat vuokrattavat teollisuuskiinteistöt.

Konserniin kuuluvalla puupakkauksia valmistavalla Savopakilla on kolme tuotantolaitosta Varkaudessa ja yksi Rantasalmella. Sen palveluksessa työskentelee 120–130 henkilöä. Liikevaihto on noin 15–20 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI