Metsä

Metsäyhdistys palkitsi toimittaja Pasi Jaakkosen ja IS:n juttusarjan

Metsäpäivillä jaettiin kolme ansioplakettia.
Erkki Oksanen
Toimittaja Pasi Jaakkonen palkittiin metsäpäivillä juttusarjasta Otto Jaakkosen kuusi.

Suomen Metsäyhdistys palkitsi torstaina Metsäpäivillä ansioplaketilla toimittaja Pasi Jaakkosen ja Ilta-Sanomien juttusarjan Otto Jaakkosen kuusi.

Palkintotiedotteen mukaan juttusarja hakee vertaistaan suomalaisen sanomalehdistön historiassa. Siinä seurataan kirjoittajan isoisoisän Otto Salomonpoika Jaakkosen 1900-luvun alussa ostamalta tilalta viime maaliskuussa kaadetun 123-vuotiaan kuusen tietä ensin sahalle ja lopulta eteläkorealaisen talon sisäkattoon.

Kuusen tietä seurataan puolen vuoden ajan 16 lehtijutussa. Sarjassa käydään kattavasti läpi metsätaloutemme perusteita, puukauppaa ja puunkorjuuta, sahan toimintaa ja sahatavaran laivausta, metsien merkitystä kansantaloudelle ja hiilensidonnalle sekä jopa metsäpuiden lisääntymistä. Jutut osoittavat Metsäyhdistyksen mukaan poikkeuksellista perehtymistä Suomen metsiin ja metsätalouteen.

Suomen Metsäyhdistyksen ansioplaketin sai myös Suomi on metsäläinen -televisiosarja, tutkimusmatka suomalaiseen metsäläisyyteen ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Sarjan tuottaja on Intervisio Oy ja sitä rahoittivat Metsämiesten Säätiö ja Suomen Metsäsäätiö. Sarja lähetettiin Ylen kanavilla keväällä 2019.

Kolmannen ansioplaketin sai Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon järjestämä Metsä rokkaa -tapahtuma. Se järjestettiin Juvalla kesäkuussa 2018 jo neljännen kerran.

Lue lisää

Ota #metsie – Metsämuseo Lusto kokoaa metsäsuhteiden elävää kulttuuriperintöä

Jari Leppä vaati hoitorästejä kuriin Metsäpäivien avauksessa

Pelibloggari Jallu testaa metsäkoneen ohjaimet: "Nyt joutu tubettaja ensimmäistä kertaa oikeisiin töihin"

Metsäyhdistyksen johtajavalinta johti jälkipyykkiin