Metsä

Kuitupuun hakkuut lisääntyivät syyskuussa

Puuta korjattiin kaikkineen 8 prosenttia enemmän kuin aiemmalla kymmenvuotiskaudella keskimäärin.
Jukka Pasonen
Kuitupuun hakkuut nousivat syyskuussa viimevuotiseen määrään verrattuna.

Vaikka puukauppa on käynyt syksyllä viimevuotista hitaammin, puuta on edelleen korjattu vauhdilla. Korjuukohteiden valinnassa on näkynyt kuitupuun hyvä kysyntä.

Luonnonvarakeskuksen mukaan syyskuussa hakattiin puuta teollisuuden käyttöön 5,3 miljoonaa kuutiometriä. Hakkuumäärä jäi vain 3 prosenttia viimevuotista pienemmäksi.

Aiemman kymmenen vuoden keskiarvoon verrattuna puuta korjattiin 8 prosenttia enemmän.

Tukkia hakattiin 2,4 ja kuitupuuta 3,0 miljoonaa kuutiometriä. Tukin hakkuumäärä pieneni edellisvuodesta 12 prosenttia, kuitupuun hakkuumäärä puolestaan kasvoi 6 prosenttia.

Yksityismetsien hakkuumäärä supistui edellisvuodesta 6 prosenttia 4,4 miljoonaan kuutiometriin. Pystykauppojen puita hakattiin 4,0 ja hankintakauppojen puita vastaanotettiin 0,4 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäteollisuusyhtiöiden omien metsien ja valtionmetsien hakkuumäärä oli 0,9 miljoonaa kuutiometriä mikä on 15 prosenttia enemmän kuin syyskuussa vuosi sitten.

Energiapuuta kertyi 423 000 kuutiometriä. Siitä 164 000 kuutiometriä oli karsittua rankaa ja kokopuuta.

Lue lisää

Video: Inkoolainen Thomas Johansson asennutti kuormatraktoriin giljotiinikouran – uniikille energiapuuyhdistelmälle tuli hintaa, mutta mies on tyytyväinen

Hakkuutahti hellitti maaliskuussa – sekä tukin että kuidun hakkuumäärät pienenivät selvästi

Metsä Group hakee kesäkorjuukelpoisia harvennusleimikoita

Lukijalta: "Tuntuu kummalliselta, että tätä suomalaisten hyvinvoinnille välttämätöntä sadonkorjuuta pitää tehdä korvat luimussa"