LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Metsä

UPM:n Rauman paperikone pysähtyy lopullisesti – 179 työpaikkaa häviää

UPM:llä jatkaa tuotantoa Suomessa yhdeksän painopaperikonetta.
Sanne Katainen
Rauman paperikone 2:n sulkemisen seurauksena kiillotetun aikakauslehtipaperin (SC) tuotantokapasiteetti vähenee 265 000 tonnia vuodessa. Kahden jäljelle jäävän paperikoneen tuotanto jatkuu normaalisti Raumalla.

UPM pysäyttää Raumalla paperikone 2:n lopullisesti huomenna keskiviikkona 6. marraskuuta.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Henkilöstön vähennys on 179, joista vakinaisia on 159 ja määräaikaisia 20, UPM:n tiedote kertoo.

Sulkemisen seurauksena kiillotetun aikakauslehtipaperin (SC) tuotantokapasiteetti vähenee 265 000 tonnia vuodessa.

Kahden jäljelle jäävän paperikoneen tuotanto jatkuu Raumalla normaalisti.

"Viime viikot ovat olleet kaikille vaikeita. Meidän tulee kuitenkin turvata UPM:n paperiliiketoiminnan ja Rauman tehtaan tulevaisuuden kilpailukyky erittäin haastavassa markkinaympäristössämme graafisten paperien kysynnän laskiessa jatkuvasti", UPM Communication Papersin sanomalehti- ja vähittäiskauppapaperitoimintojen johtaja Anu Ahola kertoo tiedotteessa.

UPM on pyrkinyt Aholan mukaan etsimään sosiaalisesti hyväksyttäviä ratkaisuja työntekijöille ja näin minimoimaan sulkemisen vaikutukset henkilöstölle.

Rauman paperikone 2:n sulkemisen ja Ranskassa sijaitsevan Chapellen tehtaan myynnin tai sulkemisen jälkeen UPM:lle jää painopaperien kapasiteettia 7,4 miljoonaa tonnia kaikkiaan 15 tehtaalla.

Suomessa jatkaa tuotantoa yhdeksän painopaperikonetta: Raumalla kaksi päällystettyä aikakauslehtipaperikonetta (LWC), Jämsän Jokilaaksossa kaksi sanomalehtipaperikonetta sekä SC-kone ja LWC-kone, Kouvolassa Kymin tehtaalla kaksi hienopaperikonetta ja Kaukaalla Lappeenrannassa yksi LWC-kone.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsä Group ei näytä puutavaran katkontalistaa metsänhoitoyhdistykselle

UPM luovuttaa metsänomistajille puukaupan katkontatiedot entistä tarkemmin

Biopolttoaineissa muhii miljardibisnes: "Jos UPM:n biopolttoaineet olisi erillinen yritys, niin olisimme jo aika korkealla Helsingin pörssissä"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI