Metsä

Metsähallituksen pääjohtajakisa tiivistyy, loppusuoralla viisi ehdokasta

Mukana ovat Juha Hakkarainen, Tuomas Hallenberg, Terhi Koipijärvi, Juha S. Niemelä ja Timo Tanninen.
Jaana Kankaanpää
Metsähallituksen seuraava toimitusjohtaja valitaan joulukuussa.

Metsähallituksen toimitusjohtajan valinta on edennyt ratkaisuvaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa 23 hakijasta haastatteluihin pääsi 9. Heistä soveltuvuustesteihin etenee viisi ehdokasta.

Hakuprosessia vetävät maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kansliapäälliköt Jaana Husu-Kallio ja Hannele Pokka. He ovat kertoneet hakevansa ehdokkailta hyvää johtajuutta ja tehokkuutta.

Kansliapäälliköiden jatkoon valitsemat hakijat ovat MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen, Metsähallituksen virkaatekevä johtaja Tuomas Hallenberg, Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi, maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha S. Niemelä sekä Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen.

Vielä ensimmäisellä kierroksella mukaan mahtui yritysmaailman puolella ansioituneita johtajia. Käynnissä oleva ratkaiseva kierros on tiivistänyt joukon lähinnä metsätalouden ja luonnonhoidon asiantuntijoihin.

Uusi pääjohtaja valitaan joulukuussa.

Johtajan nimittää maan hallitus maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esityksen pohjalta. Uuden johtajan virkakausi alkaa ensi vuoden alusta ja se kestää vuoden 2024 loppuun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsähallituksen johtamisongelmaan havahduttiin jo kevätkesällä

Oletko hankkinut Metsähallitukselta luvat soittamalla? Enää ensi vuonna se ei onnistu, koska kännykkälupien aikakausi päättyy pian

Mietitkö joulukuusen hakemista valtion mailta? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI