Metsähallituksen pääjohtajakisa tiivistyy, loppusuoralla viisi ehdokasta - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Metsähallituksen pääjohtajakisa tiivistyy, loppusuoralla viisi ehdokasta

Mukana ovat Juha Hakkarainen, Tuomas Hallenberg, Terhi Koipijärvi, Juha S. Niemelä ja Timo Tanninen.
Jaana Kankaanpää
Metsähallituksen seuraava toimitusjohtaja valitaan joulukuussa.

Metsähallituksen toimitusjohtajan valinta on edennyt ratkaisuvaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa 23 hakijasta haastatteluihin pääsi 9. Heistä soveltuvuustesteihin etenee viisi ehdokasta.

Hakuprosessia vetävät maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kansliapäälliköt Jaana Husu-Kallio ja Hannele Pokka. He ovat kertoneet hakevansa ehdokkailta hyvää johtajuutta ja tehokkuutta.

Kansliapäälliköiden jatkoon valitsemat hakijat ovat MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen, Metsähallituksen virkaatekevä johtaja Tuomas Hallenberg, Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi, maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha S. Niemelä sekä Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen.

Vielä ensimmäisellä kierroksella mukaan mahtui yritysmaailman puolella ansioituneita johtajia. Käynnissä oleva ratkaiseva kierros on tiivistänyt joukon lähinnä metsätalouden ja luonnonhoidon asiantuntijoihin.

Uusi pääjohtaja valitaan joulukuussa.

Johtajan nimittää maan hallitus maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esityksen pohjalta. Uuden johtajan virkakausi alkaa ensi vuoden alusta ja se kestää vuoden 2024 loppuun.

Lue lisää

Lapista löytyi todellinen raakkuvanhus, jolla on ikää jo 208 vuotta – sen elämä alkoi vuotta ennen kuin Helsingistä tuli maamme pääkaupunki tai Napoleon teki epäonnisen sotaretkensä Venäjälle

Metsähallitus jyrähtää retkeilijöille: Jos metsäpalovaroitus on voimassa, avotulta ei saa tehdä edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla

Kansallispuistojen korjausvelkaa kiritään lähivuosina kiinni kymmenillä miljoonilla euroilla

Eräluvat-sovellus on julkaistu – nyt sillä voi hankkia kalastusluvan ja maksaa kalastonhoitomaksun