Metsä

Teollisuusliitto myi asuntosijoitusyhtiö Kojamon osakkeita 46 miljoonalla eurolla – "Tässä sitä käteistä nyt on, jos työtaisteluiden rahoittaminen sitä vaatii"

Kojamon osakkeita myivät Teollisuusliiton lisäksi viime viikolla tehdyssä suurkaupassa myös työeläkeyhtiöt Ilmarinen ja Varma.
Jaana Kankaanpää
Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö sijoituskiinteistöjen käyvän arvon mukaan laskettuna. Arkistokuvassa on Kojamon edeltäjän VVO:n rakennuttamia taloja Helsingin Konalassa.

Teollisuudessa työskentelevien työntekijöiden ammattiliitto Teollisuusliitto on myynyt asuntosijoitusyhtiö Kojamon osakkeita yhteensä noin 46 miljoonan euron arvosta.

Teollisuusliiton myymät osakkeet olivat osa viime viikolla tehtyä suurta niin sanottua blokkikauppaa, jossa kaksi muuta myyjää olivat työeläkeyhtiöt Ilmarinen ja Varma. Työeläkeyhtiöt ja Teollisuusliitto ovat Kojamon kolme suurinta omistajaa.

Teollisuusliiton sijoituspäällikkö Timo Korpijärvi sanoo, että myyjät katsoivat osakkeen hinnan olevan sellainen, että oli sopiva hetki myydä.

"Osakkeelle on nyt hyvä kysyntä."

Teollisuusliitto käy parhaillaan työehtosopimusneuvotteluja ja liitto on ilmoittanut kolmen päivän lakoista kymmenellä toimialallaan 9.–11. joulukuuta.

Korpijärven mukaan työtaisteluiden rahoittaminen ei ollut syy osakkeiden myyntiin.

Kaupan ajankohdan hän toteaa kyllä olevan sopivan myös meneillään olevia tes-neuvotteluja ajatellen.

"Tässä sitä käteistä nyt on, jos työtaisteluiden rahoittaminen sitä vaatii", Korpijärvi viittaa liiton tilille viime viikolla kilahtaneeseen 46 miljoonaan euroon.

Osakekaupasta saadulla summalla ei hänen mukaansa ole niin kiire etsiä uutta sijoituskohdetta kuin jossain muussa tilanteessa.

Viime viikon keskiviikkona tehdyssä suurkaupassa Ilmarinen, Varma ja Teollisuusliitto myivät yhteensä 11 miljoonaa Kojamon osaketta 14,65 euron kappalehintaan. Kaupan arvo oli näin 161,2 miljoonaa euroa.

Kaupan kohteena ollut osakemäärä vastasi 4,45 prosenttia Kojamon osakkeista ja jäi näin alle viiden prosentin liputusrajan.

Varma kertoi pörssitiedotteella jo viime viikolla myyneensä 3 535 714 osaketta 14,65 euron kappalehintaan. Kaupan arvo oli näin 51,8 miljoonaa euroa ja se vastasi 1,4 prosenttia Kojamon osakkeista.

Ilmarisen myymän osakepotin arvo on noin 63 miljoonaa euroa.

Ostajia suurkaupassa oli joukko kansainvälisiä ja kotimaisia suuria sijoittajia.

Kojamon verkkosivujen mukaan lokakuun lopussa sen suurin omistaja oli Ilmarinen 13,09 prosentin osuudella, toiseksi suurin oli Varma 12,30 prosentin ja kolmanneksi suurin Teollisuusliitto 11,72 prosentin osuudella osakkeista.

Suurkaupan jälkeen sekä Ilmarisen, Varman että Teollisuusliiton omistusosuus jää edelleen yli 10 prosenttiin.

Tämän vuoden alussa Kojamon osakkeen hinta oli kahdeksan euroa. Tänään keskiviikkona kauppoja tehtiin noin 15 euron hinnalla.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI