Metsä

Amazonin sademetsää häviää vauhdilla – metsäkato on vuosikymmenen suurinta

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on päätynyt diplomaattisiin kiistoihin Euroopan maiden kanssa Amazonin tilasta.
LEHTIKUVA/AFP
Tämän vuoden ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana Amazonia on tuhottu lähes kaksi kertaa nopeammin kuin samaan aikaan aikaisempana vuonna.

Amazonin sademetsää katoaa vauhdikkaammin kuin vuosiin, selviää Brasiliassa torstaina julkaistuista tarkistetuista tilastoista.

Kansallinen avaruustutkimusinstituutti INPE kertoo, että heinäkuuhun mennessä metsää oli hävitetty vuoden aikana yli 10 000 neliökilometriä, mikä on enemmän kuin aikaisempina vuoden mittaisilla tarkastelujaksoilla sitten vuoden 2008. Tuolloin metsää hakattiin yli 12 000 neliökilometriltä.

Edellisellä tarkastelujaksolla, elokuusta 2017 seuraavan vuoden heinäkuuhun, metsää menetettiin hieman yli 7 000 neliökilometriltä.

Aikaisemmista tilastoista on selvinnyt, että tämän vuoden ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana metsää on tuhottu lähes kaksi kertaa nopeammin kuin samaan aikaan aikaisempana vuonna.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on Amazonin alueella harjoitetun maanviljelyn ja kaivostoiminnan puolestapuhuja. Hän onkin päätynyt diplomaattisiin kiistoihin Euroopan maiden kanssa Amazonin tilasta.

60 prosenttia Amazonista sijaitsee Brasiliassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Metsäilta: Ovatko Suomen metsät vain pisara meressä? Missä tilassa maailman metsät ovat ilmaston kannalta?

Metsä on koetuksella muuallakin kuin Amazonilla – "Moni maailman metsämaa olisi onnellinen, jos niillä olisi Suomen ongelmat"

Kuitupuuta poltetaan savuna ilmaan, metsäpalot saavat roihuta ja 250 hehtaarin hakkuuaukkoja – moni iso metsämaa vaalii vihreää kultaansa eriskummallisilla tavoilla

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI