Tasavallan presidentin palkinto Keitele Forestille – yritys ei ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Tasavallan presidentin palkinto Keitele Forestille – yritys ei ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa

Vuosittain jaettavan kansainvälistymispalkinnon saivat myös digitaalisen mainonnan osaaja Smartly ja Kotkan–Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor.
Johannes Tervo
Keitele Groupin uusin sahalaitos käynnistyi Alajärvellä syksyllä 2018. Ensi vuonna Alajärvelle investoidaan seitsemän miljoonaa euroa tukkien vastaanottolinjaan. Arkistokuvassa teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään perjantaina myöntänyt vuoden 2019 kansainvälistymispalkinnot.

Vuoden kasvuyrityksenä palkittiin Keitele Forest Oy, joka on sahatavaraa ja puutuotteita valmistavan Keitele Groupin emoyhtiö.

Tulokasyritys on digitaalisen mainonnan kohdentamisen ja mainonnan työkaluja tarjoava Smartly.io Solutions.

Yhteisöpalkinnon sai Kotkan–Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor, joka on keskeisesti vaikuttanut yli kahden miljardin euron arvoisten ulkomaisten investointien saantiin Kymenlaaksoon.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille.

Vuonna 1981 perustetun Keitele Forestin kehutaan edistävän kestävää kasvua ja puunjalostuksen oikeaa suuntaa. Yritys valmistaa sahatavaraa, liimapuuta ja aihioita rakennus-, huonekalu-, ikkuna- ja oviteollisuudelle.

Kylävainion perheen omistamaan Keitele Group -konserniin kuuluvat emoyhtiö Keitele Forest, sahatavaraa tuottava Keitele Timber, sekä puutuotteita valmistava Keitele Wood Products.

Keitele Groupin liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa vuodessa. Kymmenen viime vuoden aikana konserni on investoinut Suomeen yli 200 miljoonan euron arvosta.

Yritys vie sahatavaraa ja jatkojalosteita 42 maahan, päämarkkinat ovat Japani, EU-maat ja Pohjois-Afrikka.

"Ilmaston näkökulmasta puu ja sen käyttö ovat ratkaisu, ei ongelma. Suomessa on vuosisata panostettu puun kasvun lisäämiseen ja siinä on onnistuttu erinomaisesti", sanoo teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio, joka toimii Keitele Groupin ja Keitele Forestin hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana.

"Pysyviksi hiilinieluiksi metsistä ei kuitenkaan ole, vaan pitkän kierron raaka-aine on muutettava asiakaslähtöisellä ja tehokkaalla tuotannolla puutuotteiksi, jotka toimivat hiilivarastoina elinkaarensa ajan."

Kylävainio korostaa, että metsien kasvua ja metsien hiilinielua tulee kasvattaa hallitusti tulevaisuudessa.

Keitele Group työllistää noin 500 henkilöä Pohjois-Savossa Keiteleellä, Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä ja Lapissa Kemijärvellä.

Yritys ei ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa. Omien työntekijöidensä lisäksi Keitele Group antaa työtä yli tuhannelle henkilölle metsänhoidossa, sekä alihankkijaverkostossa puunkorjuussa ja kuljetusketjussa.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ely-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö. Elinkeinoelämän järjestöt antoivat ehdotuksia ehdokkaiksi.

"Rohkeus, kasvu, investoinnit, uudistuminen yhdistävät näitä voittajia. Palkitut yritykset ovat investoineet niin tuotantolaitoksiin, uusiin tuotteisiin ja palveluihin kuin henkilökuntansa osaamiseen.

Kymenlaaksossa on satsattu koko maakunnan elinkeinorakenteen uudistamiseen", Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola sanoo.

Lue lisää

Korona synkisti odotukset sahatavaramarkkinoiden elpymisestä – Ranskan ja Espanjan tiistaina tekemät päätökset merkitsevät sahatavaralle tuontikieltoja

Keitele Group rikkoi tuotannossa 10 miljoonan kuutiometrin rajan

Keitele Groupin Kylävainio kuvaa heikentynyttä tulosta työvoitoksi – "Jos sahateollisuuden kilpailukyky ei kohene, Suomea uhkaa puun käytön taantuma"

Nordautomation ja Keitele Timber jatkavat yhteistyötään – Ilkka Kylävainio: "20 viime vuoden aikana Nordautomation on toimittanut Keitele Timberille tukinkäsittelylaitteita 25 miljoonan euron arvosta"