Metsä

Stora Enson Varkauden kartonkitehtaalta uhkaa kadota 55 työpaikkaa – väen vähennys on osa 275 miljoonan euron säästöohjelmaa

Stora Enso ja sen täysin omistama kunnossapitoyhtiö Efora aloittavat yhteistoimintaneuvottelut.
Pentti Vänskä
Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistetaan aaltopahvipakkauksen pintakartonkia eli kraftlineria, jota käytetään esimerkiksi hedelmäpakkauksissa. Tehtaan alueella toimii myös Varkauden saha ja viilupuutehdas. Arkistokuva.

Stora Enso ja sen täysin omistama kunnossapitoyhtiö Efora suunnittelevat enimmillään yhteensä 55 työpaikan vähennystä Varkaudessa.

Varkauden pakkauskartonkitehtaalla aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut ensi viikon alussa.

Niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 40 henkilötyövuoden vähentämiseen. Neuvottelut koskevat koko Varkauden kartonkitehtaan henkilöstöä eli 226 henkilöä, Stora Enson tiedote kertoo.

Tehtaan väen vähennykseen liittyen myös kunnossapitoyhtiö Efora aloittaa kartonkitehtaalla samanaikaisesti vähintään kuusi viikkoa kestävät yhteistoimintaneuvottelut, joiden arvioidaan johtavan enintään 15 henkilötyövuoden vähentämiseen.

Neuvottelut koskevat koko Eforan Varkauden tehtaan henkilöstöä eli 80 henkilöä.

Yt-neuvotteluiden taustalla on Stora Enson mukaan tarve järjestää tehtaan toimintoja uudelleen kustannustehokkuuden lisäämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

"Ehdotetuilla henkilöstöjärjestelyillä tuettaisiin aaltopahvin raaka-aineen kasvustrategiaa varmistamalla, että organisaatio voi toimia ketterästi ja nopeasti."

Suunnitelmat Varkauden tehtaalla ovat osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään 275 miljoonan euron säästöihin muuttuvissa ja kiinteissä kustannuksissa, tiedotteessa todetaan.

Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistetaan aaltopahvipakkauksen pintakartonkia eli kraftlineria, jota käytetään esimerkiksi hedelmäpakkauksissa. Tehtaan alueella toimii myös Varkauden saha ja viilupuutehdas.

Efora on Stora Enson kokonaan omistama kunnossapitoyhtiö, joka huolehtii yhtiön tehtaiden kunnossapidosta 10 paikkakunnalla Suomessa.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI