Metsä

Hyvä kunto on eduksi metsätöissä – Aarre: Näillä vinkeillä pääset kuntoon ja selviät kevään töistä

Talvella kannattaa hankkia hyvä peruskunto, jotta kevään istutukset ja raivaukset sujuvat kuin tanssi.
Sami Karppinen
Raivaussahatyö vastaa rasitukseltaan kevyttä hölkkää tai hiihtoa keskiraskaassa maastossa.

Metsänomistajan ei tarvitse olla huippu-urheilija, mutta hyvässä fyysisessä kunnossa on mukavampi tehdä töitä.

”Mitä paremmassa kunnossa itsesi pidät, sitä vanhempana pystyt tekemään töitä metsässäsi ja nauttimaan harrastuksestasi”, liikuntabiologi, metsänomistaja ja kokenut personal trainer Timo Haikarainen kannustaa. ”Keho reagoi fyysisiin harjoituksiin kaikenikäisillä. Olen nähnyt todella innostavia esimerkkejä kunnon kehittymisestä myös 50–70-vuotiailla.”

Haikarainen muistuttaa, että fyysinen harjoittelu kannattaa aloittaa maltillisesti ja välttää liian pitkää ja kovaa rasitusta.

”Liikunnassa pitää kuitenkin olla tavoitteellinen. Elimistön on saatava liikunnasta riittävä ärsyke, jotta lihas- ja kestävyyskunto kehittyvät.”

”Ihanteellinen liikuntamäärä olisi neljä kertaa viikossa, joista kaksi olisi lihas- ja kaksi kestävyysharjoittelua. Kahdella viikkokerrallakin pääsee alkuun, mutta silloin samaan harjoitukseen kannattaa yhdistää kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteita.”

Miten kestävyyttä ja hapenottoa voi kehittää? Miten voit helpottaa keväällä alkavaa raivausurakkaa? Lue vinkit Aarteen sivuilta!

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI