Metsä

Pääomasijoittaja Accent ostaa lämpöpuuvalmistaja Lunawoodin

Kauppa pyritään toteuttamaan vuoden 2019 loppuun mennessä.
Jussi Partanen
Lunawoodilla on Suomessa kolme tuotantolaitosta. Paketoija Jari Leppänen valvoo kuvassa tuotantoa Kaskisten tehtaalla.

Pääomasijoittaja Accent on tehnyt sopimuksen kotimaisen lämpöpuuvalmistaja Lunawoodin osakkeiden ostamisesta.

Accent ostaa osakkeet Capmanilta ja muilta vähemmistöosakkailta. Lunawoodin johdon avainhenkilöt jatkavat kuitenkin edelleen vähemmistöosakkaina. Kauppa pyritään toteuttamaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

"Accentilla on todistetusti näyttöjä voimakkaan kansainvälisen laajentumisen mahdollistamisessa. Uskomme heidän olevan hyvä kumppani tukemaan Lunawoodia tulevien vuosien kasvussa, tapahtuupa se sitten orgaanisesti tai yritysostojen kautta", sanoo Lunawoodin toimitusjohtaja Arto Halonen yrityksen tiedotteessa.

Vuonna 1994 perustettu Accent Equity on yritysostojen edelläkävijä Pohjoismaissa. Sen rahastot ovat sijoittaneet 87 yritykseen, joista 70 on myyty.

Lunawood myy tuotteitaan yli 50 maahan. Tuotteita käytetään pääasiassa ulko- ja sisäverhoilussa, terassituotteina sekä maisemarakentamisessa. Lisäksi lämpöpuuta käytetään vaihtoehtona muun muassa kyllästetylle puulle ja trooppiselle kovapuulle.

Yrityksen mukaan lämpökäsittelyprosessi on ympäristöystävällinen menetelmä, joka parantaa havupuun ominaisuuksia, kuten säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja lämmöneristävyyttä.

Lunawood työllistää noin 100 henkilöä. Yrityksellä on tuotantolaitokset Iisalmessa, Kaskisissa ja Joensuussa sekä pääkonttori Lahdessa. Vuotuinen tuotantokapasiteetti tehtailla on 155 000 kuutiometriä lämpöpuuta, ja tämän vuoden liikevaihto noin 50 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Lämpöpuuyritys Lunawood aikoo kaksinkertaistaa liikevaihtonsa – vain viitisen prosenttia sahatavarasta kelpaa lämpöpuuksi

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Lunawoodin tehtaalla paloi rimoituslaitos Kaskisissa

Lunawood investoi 6 miljoonaa euroa lämpöpuun tuotantoon

Lämpöpuuyritys Lunawood aikoo kaksinkertaistaa liikevaihtonsa – vain viitisen prosenttia sahatavarasta kelpaa lämpöpuuksi

Lehtipuutuholaisen laskun suuruudesta ja maksajasta ei tietoa