Asta Salmi aloitti puurakentamisen liiketoiminnan professorina Vaasan yliopistossa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Asta Salmi aloitti puurakentamisen liiketoiminnan professorina Vaasan yliopistossa

Salmi on tutkinut aiemmin muun muassa vastuullisia hankintaketjuja.
Riikka Kalmi
Asta Salmi on aloittanut Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen professorina.

Kauppatieteen tohtori, dosentti Asta Salmi on aloittanut Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen professorina, soveltamisalanaan puurakentaminen.

Määräaikainen, tutkimuspainotteinen professuuri on osa Etelä-Pohjanmaan Epanet-korkeakouluverkostoa.

"Haluan kehittää kestävää liiketoimintaa tutkimuksen keinoin ja vastata sillä globaaleihin haasteisiin kuten ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen", Salmi toteaa Vaasan yliopiston tiedotteessa.

Salmi on tutkinut aiemmin esimerkiksi vastuullisia hankintaketjuja.

"Liiketoiminnan verkostot ovat osaamiseni ydintä. Erityisinä tutkimuskohteinani ovat olleet kestävät toimitusketjut, eri sektorien välinen yhteistyö ja kansainväliset arvoverkot. Kestävää rakentamista voidaan edistää eri toimijoiden yhteistyöllä ja esimerkiksi julkisen sektorin kaavoitus- ja hankintapäätöksillä."

Lahjoitusprofessuurin rahoittajia ovat Vaasan yliopiston lisäksi Suomen Metsäsäätiö, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK, Suomen yrittäjäopisto, Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen yliopistokeskus. Yrityksistä professuuria rahoittavat tällä hetkellä Arkkitehtitoimisto Johan Ångerman, Kannustalo, Lakea, Ramboll Finland ja Simons Element.

Puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professuuri on viisivuotinen. Se alkoi syksyllä 2016 ja jatkuu vuoden 2021 loppuun.

Lue lisää

Kun koronan lykkäämät rakennusprojektit runtataan kiireellä käyntiin, nopea puutalovalmistaja saattaa olla vahvoilla – "Onhan tämä meille mahdollisuus"

Kaupungit ratkaisevat rakentamistoiminnan hiilijäljen

Oletko rakentamassa terassia tai vaikkapa leikkimökkiä? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon puutavaran valinnassa

Rakennusten hiilivarasto on silmänlumetta