Stora Enso myy Pfarrkirchenin massiivipuutehtaan Saksassa – kauppa on osa yhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Stora Enso myy Pfarrkirchenin massiivipuutehtaan Saksassa – kauppa on osa yhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa

Stora Enson Wood Products -divisioonan vuotuinen tuotantokapasiteetti pienenee noin 145 000 kuutiometriä.
Stora Enso
Stora Enson Wood Products -divisioona keskittyy integroitujen, eli sahojen yhteydessä toimivien, puutuotetehtaiden kehittämiseen. Pfarrkirchenin massiivipuutehtaalla ei ole sahaa.

Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen, jonka myötä se myy Pfarrkirchenissä Saksassa sijaitsevan rakenteelliseen massiivipuuhun keskittyneen tehtaan rahastolle, jota hallinnoi yksityinen pääomasijoitusyhtiö Dubag Group, Stora Ensosta kerrotaan.

Kauppa on osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa.

Kauppa on myös linjassa yhtiön strategiseen muutokseen, jonka mukaan Stora Enson Wood Products -divisioona keskittyy integroitujen, eli sahojen yhteydessä toimivien, puutuotetehtaiden kehittämiseen.

Pfarrkirchenin massiivipuutehtaalla ei ole sahaa.

Kauppa on määrä saada päätökseen tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sillä ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan.

Stora Enson vuotuista liikevaihtoa kauppa pienentää arviolta 40 miljoonaa euroa. Wood Products -divisioonan vuotuinen tuotantokapasiteetti pienenee noin 145 000 kuutiometriä.

Tehtaalla on 90 työntekijää.

Dubag Group on Münchenissä sijaitseva pääomasijoitusneuvoja. Se neuvoo ja hallinnoi pääomasijoitusrahastoja, joiden tavoitteena on hankkia ja aktiivisesti kehittää yrityksiä erityistilanteissa.

Katso uusin video
Lue lisää

Stora Enso aikoo sulkea sanomalehtipaperikoneen Ruotsissa Hylten tehtaalla

Irlannin sahoilla puupula – ympäristöväen valitukset estävät hakkuut

Pulkkinen vastaa Stora Ensolle

Stora Enso laajentaa clt-tuotantoa Tšekissä