Metsävisasta voi voittaa kesätyöpaikan – kovimmille metsätietäjille luvassa myös kuksa ja kahisevaa - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsävisasta voi voittaa kesätyöpaikan – kovimmille metsätietäjille luvassa myös kuksa ja kahisevaa

Parhaiten metsätietokilpailussa menestyneet oppilaat kisaavat voitosta toukokuussa.
Pekka Fali
Metsävisan kaksipäiväiselle finaalimatkalle pääsee mukaan 50 parasta koulunsa voittajaa.

Yli kolmessasadassa koulussa ratkottiin tällä viikolla metsäisiä kysymyksiä ja tehtäviä, kun valtakunnalliseen metsävisaan osallistui yli 20 000 yläkoululaista.

Tehtävissä opittiin muun muassa puulajeista, puuston kasvusta, linnuista, marjoista ja jokamiehenoikeuksista.

Metsävisaan osallistui koululaisia aina etelärannikolta pohjoisimpaan Lappiin saakka. Enontekiöllä sijaitsevan Kilpisjärven koulun opettajalle Sirpa Keskitalolle Metsävisaan osallistuminen on itsestäänselvyys.

”Jos ei ole ymmärrystä metsätyypeistä, puiden kasvusta tai metsäteollisuudesta, jää iso lommo yleissivistykseen", hän sanoo Suomen Metsäyhdistyksen tiedotteessa.

"Se on meillä win-win-tilanne, kun etelästä Kilpisjärvelle muuttaneet nuoret oppivat pohjoisen luonnosta täällä ja paikalliset nuoret pääsevät Metsävisan avulla perehtymään eteläisemmän Suomen metsiin."

Metsävisailu on vankka tapa myös Saarijärven yhtenäiskoululla. Suomen Metsäyhdistyksen haastattelema Petra Nuotio on järjestänyt Metsävisan oppilailleen lähes 20 kertaa.

”Olen ollut oppilaiden kanssa neljästi finaalissakin. Sieltä olemme aina kotiutuneet kullan, hopean tai pronssin kanssa. Koska Saarijärvi on menestynyt niin hyvin, nykyisetkin oppilaat motivoituvat ja uskovat, että finaaliin pääsy on mahdollista."

”Metsävisan finaalissa opettajakin oppii uutta. Maastokisa on jännittävä, ja olemme vierailleet paikoissa, joihin ei muuten välttämättä pääsisi”, Nuotio sanoo.

Jokaisen koulun Metsävisan voittaja saa lappilaisen puukuksan. Finaalin parhaat palkitaan lisäksi rahapalkinnoin.

Kaksipäiväiselle finaalimatkalle pääsee mukaan 50 parasta koulunsa voittajaa sekä heidän opettajansa. Finaali järjestetään toukokuun puolessa välissä Helsingissä.

Visassa hyvin menestyneet oppilaat voivat voittaa itselleen myös kesätyöpaikan pariksi viikoksi. Noin viidelletoista nuorelle arvotaan kesätyöpaikka oman paikkakunnan metsänhoitoyhdistykseen.

Metsävisan päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö. Pääjärjestäjät ovat Suomen Metsäyhdistys ry sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Katso uusin video
Lue lisää

Yläkoululaisten metsävisan voittajaksi Eelis Ojala Kirkkonummelta

Suora lähetys finaalista kello 10: Yläkoululaisten kovimmat metsätietäjät ottavat mittaa toisistaan

Metsävisan voitto ratkeaa tänä vuonna verkossa

Rare pyrkii houkuttelemaan nuoret journalismin pariin – nuoria ei tavoita, jos sisältöjä tuotetaan vain vanhempia seuraajia kuunnellen