Metsä

Paperiteollisuuteen syntyi sopu, kumpikin osapuoli nieli hiekkaa ja kermaa

Paperiliittoa hiertäneet kiky-tunnit poistuivat, mutta juhannusseisokki lyhenee.
Marita Waenerberg
Paperitehtaiden lakko päättyy ja niitä aletaan ajaa ylös.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus pääsivät valtakunnansovittelijan johdolla sopuun työehdoista. Sopimus poistaa niin kutsutut kiky-tunnit. Vastaavasti juhannusseisokki lyhenee.

"Tässä on vähän hiekkaa ja kermaa kummallekin. Parasta on, että pitkä prosessi saatiin vihdoin loppuun", totesi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén näkee, että sopimuksen kanssa voi elää. Pettymys on, ettei se uudista paperiteollisuuden rakenteita ja korjaa kilpailukykyä.

Hyvää on, että kiky-tuntien poistumisen vastapainoksi juhannusseisokki lyhenee.

Palkankorotus noudattelee yleistä linjaa.

Valtakunnansovittelija jätti paperiteollisuuden työriidassa sovintoesityksen jo lauantain vastaisena yönä. Paperiliiton ja Metsäteollisuuden piti antaa vastauksensa lauantai-iltaan mennessä. Paperiliiton mukaan aikataulu oli kuitenkin niin tiukka, että liitto pyysi lisäaikaa.

Paperiliiton edustajat hyväksyivät lopulta sovintoesityksen yksimielisesti.

Sovun löydyttyä tehtaita aletaan ajaa ylös. Työläiset palaavat seuraaviin työvuoroihinsa.

Lue lisää: Kommentti: Turhin lakko toistaiseksi?

Katso uusin video
Lue lisää

Turhin lakko toistaiseksi?

Metsätaloudella on valoisa tulevaisuus

Paine kemianteollisuuden pannussa on noussut, onko palkkaratkaisu nyt lähellä? "Ihan riittävästi on painetta ja yritystä"

Laajat lakot alkoivat, Neste ajoi jo jalostamonsa osin alas – vasta noin 4,5–5 prosenttia lisää palkkaa kahdelle vuodelle riittäisi Teollisuusliitolle