Metsä

UPM tilaa Andritzilta laitteet Uruguayhin rakennettavaan sellujättiin – Suomessa tilauksen työllistävä vaikutus on 290 henkilötyövuotta

Andritzin Savonlinnan ja Varkauden yksiköt ovat suurimmat yksittäiset toimittajat. Suomesta toimitettavien laitteiden kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia, kuitulinjan jopa 90 prosenttia.
Riitta Mustonen
Nyt solmittu sopimus on jatkoa yhtiöiden aiemmalle yhteistyölle. Andritz toimitti Fray Bentosiin Uruguayhin vuonna 2007 käynnistyneen sellutehtaan, jonka nykyään omistaa UPM. Arkistokuva on Fray Bentosista.

Itävaltalainen teknologiakonserni Andritz on saanut UPM:ltä tilauksen toimittaa laitteet uuteen 2,1 miljoonan tonnin eukalyptussellutehtaaseen, joka rakennetaan Paso de los Toroksen kaupungin lähelle Uruguayn keskiosaan.

Maailman suurimman yksilinjaisen sellutehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2022 jälkipuoliskolla.

Projektia hoidetaan Andritzin Helsingin, Kotkan, Lahden, Varkauden ja Savonlinnan toimipaikoista. Andritzin Savonlinna Works ja Warkaus Works ovat suurimmat yksittäiset toimittajat.

Koko projektin työllistävä vaikutus on Andritzille 380 henkilötyövuotta, Suomessa 290, konsernin tiedote kertoo.

Suomesta toimitettavien laitteiden kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia, kuitulinjan jopa 90 prosenttia.

Andritzin toimitus sisältää puunkäsittelylaitoksen, maailman suurimman yksilinjaisen kuitulinjan, pesu- ja valkaisuteknologian sekä kaksoisviirateknologiaan perustuvan kuivauslinjan.

Tilaukseen kuuluvat mustalipeähaihduttamo, soodakattila ja biomassakattila. Polttoaineena biomassakattilassa käytetään tehtaan muista prosesseista ylijäävää kuorta ja korjuujätettä sekä lietettä.

Uudessa valkolipeälaitoksessa on kaksi meesauunia.

Nyt solmittu sopimus on jatkoa yhtiöiden aiemmalle yhteistyölle. Andritz toimitti Fray Bentosiin Uruguayhin vuonna 2007 käynnistyneen sellutehtaan, jonka nykyään omistaa UPM.

Katso uusin video
Lue lisää

Maaseudun Tulevaisuus kokeilee UPM:n Jämsänkosken tehtaalla valmistettua paperia – kotimaisen sanomalehtipaperin tuotanto saattaa jatkua

UPM sopi Kaipolan paperitehtaan henkilöstöä koskevasta muutosturvapaketista – sulkeminen koskettaa suoraan yli 400 ihmistä

UPM Kaipolan paperitehtaan kohtalo sai sinetin – tehdas suljetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä

Metsätalouden hirvituhoihin on ratkaisu