Paperiteollisuuden toimihenkilöiden lakko alkaa huomenna torstaina ja päättyy ensi viikon keskiviikkona - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden lakko alkaa huomenna torstaina ja päättyy ensi viikon keskiviikkona

Lakko koskee noin 2 500 toimihenkilöä. Seuraava sovittelu on myös sovittu huomiselle.
Marita Waenerberg
Metsäteollisuus on asettanut toimihenkilöt työsulkuun ajalle 10.–17. helmikuuta. Toimihenkilöiden lakko alkaa työsulun aikana.

Ammattiliitto Pron paperiteollisuuden toimihenkilöiden sopimuskiistaa ratkaistaan edelleen sovittelijan johdolla. Seuraava sovittelu on sovittu huomiselle.

Ennakkoon ilmoitettu koko alan toimihenkilöitä koskeva työnseisaus alkaa myös huomenna ja päättyy ensi viikon keskiviikkona.Lakko koskee noin 2 500 toimihenkilöä.

Lakon ulkopuolelle jäävät KotkaMills Oy, Tervakoski Oy, Dongwha Finland Oy ja Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab. 

Metsäteollisuus on asettanut toimihenkilöt työsulkuun ajalle 10.–17. helmikuuta. Toimihenkilöiden lakko alkaa työsulun aikana. Jos huomenna alkavan lakon aikana ei päästä sopimusratkaisuun, 3. lakkoaalto alkaa 20.2. ja kestää viikon. 

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden ja työntekijöiden kahden viikon lakon ja toimihenkilöihin kohdistetun työsulun vuoksi huomenna alkava lakko vaikeuttaa pysähtyneiden tuotantolaitosten ylösajoa eli normaalin tuotannon käynnistymistä niin kauan kuin toimihenkilöt ovat lakossa. 

Lue lisää

Analyysi: Paperiteollisuuden suuret saappaat tarjolla

Tiedot paperien kysynnän romahtamisesta ovat tylyä luettavaa

Paperiteollisuuden toimihenkilöt aloittivat lakon – työriitaa sovitellaan tänään

"Nyt meni kuppi nurin" – Paperiteollisuuden toimihenkilöitä on marssinut ulos työpaikoiltaan