Sahojen sekä vaneri- ja liimapuutehtaiden lakon sovittelua jatketaan jälleen tiistaina - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Sahojen sekä vaneri- ja liimapuutehtaiden lakon sovittelua jatketaan jälleen tiistaina

Työtaistelutoimet jatkuvat Teollisuusliiton mukaan 8. maaliskuuta saakka, jos sopua ei synny.
Pekka Fali
Nyt menossa oleva alan lakko alkoi tammikuussa. Jo joulukuussa Teollisuusliiton lakko ja Metsäteollisuus ry:n työsulku pysäyttivät 32 sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta yhdeksäksi päiväksi.

Mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluja jatketaan huomenna tiistaina 18. helmikuuta. Ratkaisua työriidassa ei saavutettu sunnuntaina.

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla jatkuvat työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton mukaan 8. maaliskuuta saakka, jos sopua ei synny.

Nyt menossa oleva alan lakko alkoi tammikuussa. Jo joulukuussa Teollisuusliiton lakko ja Metsäteollisuus ry:n työsulku pysäyttivät 32 sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta yhdeksäksi päiväksi.

Viime torstaina annettu sovintoesitys ei kelvannut Teollisuusliitolle. Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry olisi hyväksynyt sovintoesityksen.

Paperi-, kartonki- ja selluteollisuuden työehdoista saavutettiin ratkaisu viime maanantaina, kun työntekijöitä edustava Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry hyväksyivät sovintoehdotuksen.

Sopimuksessa palkat nousevat 3,3 prosenttia 25 kuukauden jaksolla. Kiky-tunnit korvattiin pidentämällä tehtaiden käyntiaikaa 24 tuntia.

Lue lisää

EU-komission ohjeistus laittaisi muovipinnoitteiset kartonkituotteet kiellettyjen listalle – ehdotus hidastaa innovointia, metsäteollisuus muistuttaa

Metsäteollisuuden Jaatinen tuomitsee EU:n ja Suomen rahanjakopolitiikan – "Hallituksen talouspolitiikalta on lähtenyt pohja pois"

UPM:n Jyväskylän vaneritehdas on tehnyt tappiota pitkään – miljoonien investoinneilla ei ole onnistuttu kohentamaan kannattavuutta riittävästi

Puukaupassa ylitettiin viime viikolla jälleen puoli miljoonaa kuutiometriä – viime vuoden vauhdista ollaan silti jäljessä yhä yli viidennes