Metsä

Iltalehti: Pron tukilakko pysäyttää satamat, jos paperiteollisuuden toimihenkilöiden työkiistaan ei löydy sopua

Lakko laajenee perjantaina kaikkiin Suomen satamiin.
Jarkko Sirkiä
Pron tukilakko uhkaa pysäyttää satamien kautta kulkevan tavaraliikenteen.

Maanantaina alkanut satamatyönjohtajien nelipäiväinen tukilakko laajenee ensi perjantaina kaikkiin Suomen satamiin, jos paperiteollisuuden toimihenkilöiden neuvotteluissa ei sitä ennen päästä neuvotteluratkaisuun. Asiasta kertoi Iltalehti.

Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuus ry:n neuvottelut koskettavat toimihenkilöitä. Aiemmin Metsäteollisuus pääsi sopuun Paperiliiton kanssa. Ennen sopuun pääsyä paperimiehet ehtivät olla kolmatta viikkoa lakossa.

Pron tukilakko on aluksi kohdentunut kolmeen paperiteollisuuden kannalta tärkeään satamaan Kotkassa, Kemissä ja Raumalla.

Jos lakko laajenee perjantaina kaikkiin satamiin, se pysäyttää Pron mukaan 90 prosenttia satamien kautta kulkevasta tavaraliikenteestä.

"Työnjohtajat ohjaavat ahtaajien työt, jotka lastaavat ja purkavat laivat. Perjantaista eteenpäin laivat kertyvät satamiin, mutta eivät saa lasteja eikä niistä pureta lasteja", satamien työnjohtajien sopimusalavastaava Kai Nieminen selvittää.

Suomen satamissa työskentelee noin 250 työnjohtajaa. Heidän järjestäytymisaste hipoo sataa.

Satamien työnjohtajien lakko iskisi paperiteollisuuden lisäksi voimakkaasti myös kaivosteollisuuden ja terästeollisuuden vientiin.

Pro ja Metsäteollisuus ry ovat jatkaneet tänään toimihenkilöiden työehtosopimusriidan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistossa.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI