Metsä

Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden työriidassa ei vieläkään sopua

Työriita jatkuu ja työnseisausuhkat ovat yhä voimassa.
Kari Salonen
Työriidan osapuolten väliset näkemyserot ovat niin suuret, ettei työriitaa pystytty vieläkään ratkaisemaan.

Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden mekaanista metsäteollisuutta koskevassa työriidassa ei löydetty tänään tiistaina sopua, tiedottaa valtakunnansovittelijan toimisto.

Työriidan osapuolten väliset näkemyserot ovat niin suuret, ettei työriitaa pystytty vieläkään ratkaisemaan. Teollisuusliiton mukaan sovittelu on toistaiseksi päättynyt, eikä uutta tapaamista ole sovittu.

"Sovittelua ei ole nyt heti edellytyksiä jatkaa, sillä mahdollisuudet edetä neuvotteluissa on tällä erää selvitetty. Sovittelua ei kuitenkaan katkaista, koska alalle tarvitaan ennen pitkää työehtosopimusratkaisu ja työrauha. Sovittelua jatketaan sitten, kun osapuolilla on valmius liikkua näkemyksissään sovun aikaansaamiseksi", valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jatkaa.

Myös puusepänteollisuutta ja biotuoteteollisuutta koskevien työriitojen sovittelu Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden välillä aloitettiin tänään tiistaina valtakunnansovittelijan luona. Näilläkään aloilla ratkaisua ei saavutettu, ja sovittelu on toistaiseksi päättynyt.

Neuvotteluosapuolet käsittelevät tilannetta seuraavaksi tahoillaan.

Teollisuusliitto toteaa tiedotteessaan, että lakko ja tukilakko jatkuvat mekaanisen metsäteollisuuden valikoiduilla lakkotoimipaikoilla. Myös ylityökielto jatkuu koko sopimusalalla, ja puusepänteollisuuden sekä biotuoteteollisuuden lakonuhka ja ylityökielto ovat edelleen voimassa.

Uutista päivitetty 18.2.2020 klo 19:48 Teollisuusliiton kommenteilla.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI