Metsä

Stora Enso vähentää Varkaudessa 48 työntekijää – vähennys on osa yhtiön 275 miljoonan euron säästöohjelmaa

Pääosa pystytään hoitamaan yhtiön mukaan eläkejärjestelyillä ja ulkoistamalla töitä. Noin kymmenen henkilöä irtisanotaan.
Pentti Vänskä
Stora Enson Varkauden tehtailla kiinteistöhuollon tehtäviä ulkoistetaan niin, että työntekijät jatkavat työtehtävissään niin sanottuina vanhoina työntekijöinä toisen yrityksen palveluksessa.

Stora Enson ja sen kokonaan omistaman kunnossapitoyhtiön Eforan yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena Varkaudessa vähennetään pakkauskartonkitehtaalla 33 henkilötyövuotta ja kunnossapidossa 15.

Pääosa vähennyksestä pystytään hoitamaan eläkejärjestelyillä ja ulkoistamalla töitä, Stora Ensosta kerrotaan.

Koko 48 henkilön vähennyksestä noin 30 toteutetaan eläkejärjestelyin ja noin kymmenen työntekijää irtisanotaan.

Lisäksi kiinteistöhuollon tehtäviä ulkoistetaan niin, että työntekijät jatkavat työtehtävissään niin sanottuina vanhoina työntekijöinä toisen yrityksen palveluksessa.

Varkaudessa päätetyt toimenpiteet ovat osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään 275 miljoonan euron kustannussäästöihin.

Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehdas valmistaa aaltopahvin raaka-aineita; kraftlinereita ja white top -linereita, joita käytetään aaltopahvin pinta- ja taustakerroksissa.

Tehdasalueella toimii myös saha ja viilupuutehdas.

Efora on Stora Enson kokonaan omistama kunnossapitoyhtiö, joka huolehtii yhtiön tehtaiden kunnossapidosta 10 paikkakunnalla Suomessa.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI