Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Työriitaan yritettiin saada sopua myös viime viikolla. Tuolloin Teollisuusliitto hylkäsi sovintoehdotuksen, joka olisi kelvannut työnantajapuolta edustavalle Metsäteollisuudelle.
Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi mekaanisen metsäteollisuuden sovintoesityksestä Twitterissä. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan on annettu sovintoesitys, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Työriidassa osapuolina olevien Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden on määrä antaa vastauksensa esitykseen huomenna iltapäivällä valtakunnansovittelijan toimistolla.

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla alkoivat jo tammikuussa. Ne jatkuvat työntekijäpuolta edustavan Teollisuusliiton mukaan maaliskuun 8. päivään saakka, jos sopua ei sitä ennen synny.

Työriitaan yritettiin saada sopua myös viime viikolla. Tuolloin Teollisuusliitto hylkäsi sovintoehdotuksen, joka olisi kelvannut työnantajapuolta edustavalle Metsäteollisuudelle. Tämän viikon tiistaina Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen taas kertoi sovittelun päättyneen toistaiseksi.

Aiemmassa sovintoehdotuksessa Teollisuusliitto oli tyytymätön palkattomia kiky-tunteja korvaavaan ratkaisuun, vaikka järjestön mukaan hylätyssä esityksessä olisi ollut palkkaratkaisun kannalta "hyviäkin piirteitä".

"Osapuolten näkemykset kiky24-korvaavuudesta kaukana toisistaan. Uusia sovitteluja ei ole sovittu, eli lakot jatkuu", Lehtonen tviittasi tiistaina.

Valtakunnansovittelija kertoi Twitterissä, että myös puusepänteollisuuden työriitaan on annettu tänään sovintoehdotus. Siihenkin odotetaan vastauksia huomenna.

Lue lisää

Puukaupoissa syntyi vuoden pohjalukema – metsäteollisuuden ostot ovat selvästi jäljessä kolmen viime vuoden määristä

EU-komission ohjeistus laittaisi muovipinnoitteiset kartonkituotteet kiellettyjen listalle – ehdotus hidastaa innovointia, metsäteollisuus muistuttaa

Metsäteollisuuden Jaatinen tuomitsee EU:n ja Suomen rahanjakopolitiikan – "Hallituksen talouspolitiikalta on lähtenyt pohja pois"

UPM:n Jyväskylän vaneritehdas on tehnyt tappiota pitkään – miljoonien investoinneilla ei ole onnistuttu kohentamaan kannattavuutta riittävästi