Metsä

Carl Haglundista Kaidi Finlandin toimitusjohtaja

Kemin biojalostamohanketta vetänyt Pekka Koponen siirtyy kiinalaisten omistaman Kaidi Finlandin toimitusjohtajan paikalta hankkeen neuvonantajaksi.
Jaana Kankaanpaa
Carl Haglund aloitti kiinalaisen Kaidin palveluksessa elokuun alussa.

Kiinalaisen Sunshine Kaidi New Energy Groupin Euroopan investointistrategiasta vastaava varatoimitusjohtaja Carl Haglund ottaa vastuulleen myös Kaidi Finlandin toimitusjohtajan tehtävät, kertoo Kaidin tiedote.

Kemin biojalostamohankkeen julkistamisesta asti Kaidi Finlandin toimitusjohtajana toiminut Pekka Koponen jatkaa hankkeen neuvonantajana omistamansa konsulttitoimisto Spinversen kautta.

Haglund kiittelee tiedotteessa Koposen työtä ja sanoo yhteistyön jatkuvan Koposen ja Spinversen kanssa. Kaidi Finland on Haglundin mukaan valmis siirrettäväksi seuraavaan vaiheeseen.

"Suomi ja Kemin biojalostamo ovat Kaidin Euroopan investointistrategian olennainen osa ja Kaidi Finlandin toimitusjohtajuus on luonnollinen lisä tehtävääni", Haglund toteaa.

Haglund luopui kesällä Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajuudesta ja jätti kansanedustajan tehtävät.

Kaidi Finland suunnittelee Kemiin miljardin euron biojalostamoa. Toteutuessaan tehdas tuottaisi toisen sukupolven biopolttoaineita, uusiutuvaa dieseliä ja bensiiniä. Jalostamon pääraaka-aineena olisi energiapuu.

Kaidi Finlandin pääkonsulttina Suomessa on toiminut projektin alkumetreiltä saakka konsulttitoimisto Spinverse. Sen toimintaan on kuulunut Kaidi Finlandin liiketoiminnan suunnittelu, rahoitusjärjestelyt ja yhteistyökumppanien valinta.

Koponen sanoo Kaidi Finlandin toimitusjohtajuuden olleen uransa mielenkiintoisin vuokrajohtajatehtävä ja erittäin palkitseva kokemus. "Nyt on sopiva hetki antaa viestikapula Haglundille ja jatkaa uudessa roolissa", Koponen kertoo. 

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Kiinalaisten kortit yhä piilossa

Kuinka käy selluteollisuuden kiinalaishankkeiden – onko kiinalaisista uuden tuotannon rakentajiksi?

Yle: Kaidi Finlandin toimitusjohtajan usko Kemin biojalostamohankkeeseen ei horju – investointipäätös aikaisintaan 2021

Pohjoisen investointien marssijärjestys alkaa hahmottua – Metsä Group harppasi merkittävän askeleen eteenpäin