Metsä

Heikki Willamo kuvasi metsän vuoden mustavalkoisena

Luontokuvaaja Heikki Willamon Vuosi metsässä -kirja julkistettiin tänään. Mustavalkokuvia voi nähdä myöhemmin myös kiertävässä näyttelyssä.
Heikki Willamo
Vuosi metsässä -kirjan kuvitusta

”Kaiken on tapahduttava tässä metsässä, yhden vuoden aikana”, asetti Heikki Willamo uutuuskirjansa raameiksi.

Vuosi metsässä on Willamon persoonallinen, kokemuspohjainen kuvaus vuodenkierrosta metsässä sekä ihmisen tuntemuksista metsän hiljaisuudessa.

Willamo valokuvasi ja tutki 200 hehtaarin suuruista rauhoitettua eteläsuomalaista metsää 1–4 vuorokauden jaksoissa talvipäivänseisauksesta 2009 talvipäivänseisaukseen 2010.

Kuvaaja ei halunnut pilata kuviaan ”äitelillä väreillä”, vaan nostaa mustavalkoisuudella esiin metsän kauneuden, tunnelman sekä valojen ja varjojen dramatiikan.

Tekstissään Willamo pohdiskelee metsää kulttuuriperintönä ja omien juuriensa kasvualustana. Hän vertailee vanhaa rauhoitettua metsää ympäröiviin talousmetsiin ja miettii sen merkitystä nyky-Suomessa.

Esille nousevat kiinnostavat ja aina ajankohtaiset metsäkysymykset: Miksi niin moni suomalainen sanoo saavansa sielulleen parhaan rauhan juuri metsässä? Millä tavalla metsän eläimet sopeutuvat elämään ihmisen metsässä? Mitä eläimet merkitsevät ihmiselle?

Kirja ja Willamon valokuvista koottava kiertävä näyttely ovat osa laajaa ympäristösivistyksen hanketta, jonka päätoteuttajina ovat Maaseudun Sivistysliitto ja Natur och Miljö.

Vuosi metsässä -kirjan ja näyttelyn suomenkielistä toteutusta on tukenut Metsämiesten Säätiö. Kirjasta julkaistiin myös ruotsinkielinen laitos Skogsåret. Kirjan on kustantanut Maahenki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitusneuvotteluissa sovittiin taloudesta – Haavisto ja Sipilä ovat puineet hakkuita ja turpeen käyttöä kahdestaan: "Olemme puheväleissä vielä"

"Tasaista tuottoa ja vaivatonta omistamista" – ei ihme että markkinointi-isku innosti Kauhavalla

Kirja-arvio: Tolkienin monipuolista elämää värittää yli 300 kuvaa

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI