Metsä

Ikea: Vuonna 2020 tavoitteena käyttää vain FSC-sertifioitua tai kierrätettyä puuta

Yhtiö käyttää prosentin maailman kaikesta puumateriaalista.
Ikean kuvapankki
Ikean kalusteita.

Ikean lähivuosien tavoite on, että kaikki yrityksen puupohjaiset raaka-aineet olisivat joko FSC-sertifioituja tai kierrätettyjä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi yhtiö lisää FSC-sertifioitujen pahvituotteiden käyttöä. Näin kuljetusten hiilijalanjälkiä saadaan pienennettyä, kun pahvi korvaa puisia, metallisia ja muovisia kuljetuksissa käytettyjä materiaaleja. Esimerkiksi puiset lavat on tarkoitus korvata pahvisilla.

"Vuonna 2016 Ikean puupohjaisista materiaaleista 61 prosenttia oli FSC-sertifioitua tai kierrätettyä", yrityksen Suomen vastuullisuusjohtaja Tiina Suvanto kertoo. 

"Vauhti on ollut hyvä, sillä vuotta aiemmin luku oli 50 prosenttia. Silti voi olla, ettemme pääse vuoden 2020 tavoitteeseen, koska FSC-sertifioitua metsäalaa ei ole vielä riittävästi."

Ikea on osaltaan tehnyt pitkään työtä FSC-sertifioitujen metsien puolesta. 

"Tärkeää on ollut myös yhteistyö WWF:n kanssa. Yhteistyön ansiosta saimme FSC-sertifikaatin laajasti käyttöön monissa maissa", Suvanto kuvailee.

Ikea käyttää kaikesta maailman puumateriaalista peräti prosentin, ja kaksi kolmasosaa sen tuotteista sisältää puuta. Puumateriaalin kannalta tärkeitä maita yhtiölle ovat muun muassa Venäjä, Puola, Ruotsi ja Liettua.

"Ikean näkökulmasta esimerkiksi Venäjä on riskimaa metsien vastuullisuuden suhteen. Siksi kaikki sieltä tuleva puumateriaali on jo nyt FSC-sertifioitua", Suvanto kertoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kahvipussista käyttötavaraa – Vihdissä kerättiin viikossa lähes tuhat kahvipussia uusiokäyttöön

Ministerit pähkäilevät, miten ilmastonmuutosta voisi hillitä – Katainen: "Kierto- tai biotalous eivät ole vain markkinatalouden viherpesuohjelmia"

Yhden jäte on toisen raaka-aine: Sähköisellä markkinapaikalla kauppa alkanut maatilojen sivuvirroista

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI