Metsä

Jari Leppä: Metsävaratiedoista päättää omistaja

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä esitti kemeran tilalle vähemmän byrokraattista metsänhoidon kannustemallia.
Anne Rauhamäki
Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä painotti, että metsänomistajalle kuuluu päätös metsävaratietojensa luovutuksesta.

Yhteismetsäpäivien juhlapuhuja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (kesk.) toi puheessaan esille, että metsävaratiedot kuuluvat henkilötiedon piiriin. Leppä painotti, että metsätietolain uudistuksessa metsävaratiedon luovutuksesta päättää sen omistaja. Metsävaratiedon avoimuus on herättänyt vahvaa vastakkainasettelua alan toimijoiden keskuudessa.

Leppä nosti puheenvuorossaan esiin myös kemeran. Nykyisen kemeran tilalle on mahdollisuus ja vahva motivaatio luoda jokin tehokkaampi ja vähemmän byrokraattinen kannustemalli metsäalan kilpailukyvyn parantamiseksi. Lisäksi kannustava sukupolvenvaihdosmalli luvattiin saattaa maaliin mahdollisimman nopeasti, jotta puu saadaan tehokkaasti liikkeelle.

Myös Otson toiminta kyseenalaistettiin tapahtuman puheenvuoroissa. Otso on tehnyt tappiota koko historiansa ajan.

Järjestyksessään yhdeksännet yhteismetsäpäivät järjestetään tänä vuonna Lahden Sibelius-talossa. Päivillä kuullaan alustuksia ajankohtaisista metsäalaa ja yhteismetsäomistusta koskettavista aiheista. Tapahtuman päätteeksi palkitaan vuoden yhteismetsä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutissuomalaisen kysely: Tällä tavoin suomalaiset jakaisivat liikenneinvestoinnit maanteiden ja rautateiden kesken

Maanteiden puupaalurakenteet lahoavat kiihtyvällä tahdilla, varoittaa Uudenmaan elykeskus

Puukauppa ja hakkuut takoivat tänä vuonna ennätyksiä

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI