Luonnonvarakeskus (Luke) on pystynyt todistamaan arviot pakurikäävän terveysvaikutuksista oikeiksi. Pakurilla voidaan Luken tekemien tutkimusten mukaan edesauttaa terveyttä pienentämällä aineenvaihduntasairauksien riskiä.
Terveysvaikutuksista merkittävimmäksi Luken tutkijat arvioivat sen, että pakuriuutteet hillitsevät valkosolujen happiradikaalituottoa.
"Tulehdussoluiksi muuttuneiden valkosolujen liikatoiminnan tuloksena syntyy suuria määriä hapen radikaaleja. Niillä on keskeinen rooli monien kansantautiemme, kuten sepelvaltimotaudin, myöhemmän iän muistisairauksien ja kakkostyypin diabeteksen kehittymisessä ja etenemisessä", todetaan Luken tutkijoiden laatimassa esityksessä.
Luke onnistui todistamaan pakurikäävän terveysvaikutukset hankkeessa, jossa laitoksen tutkijat kehittivät yksinkertaisen, nopean ja huokean koeputkimenetelmän, jolla pakurin tulehdusta hillitsevää vaikutusta voidaan testata.