Metsä

Metsään.fi odottaa vielä käyttäjäryntäystä

Metsänomistajia liehitellään monenlaisilla sähköisillä palveluilla. Niistä on innostuttu verkkaisesti. Kohderyhmää ovat erityisesti nuoret ja etämetsänomistajat.
Markku Vuorikari

LAHTI (MT) Marraskuussa avattuun Suomen metsäkeskuksenMetsään.fi-verkkopalveluun on rekisteröitynyt vajaa 2 000 käyttäjää.

”Suositumpikin se voisi olla”, toteaa asiakkuuspäällikkö Veikko Iittainen metsäkeskuksesta. Keski-iältään yli 60-vuotias metsänomistajakunta ei ole vielä tottunut hoitamaan metsäasioita verkossa.

”Vanhin rekisteröitynyt käyttäjä on kuitenkin jo 83-vuotias”, Iittainen iloitsee.

Metsään.fitarjoaa metsänomistajille ajantasaista tietoa oman metsätilan puustosta. Palvelu sopii päätöksenteon tueksi erityisesti niille, jotka asuvat kaukana metsistään tai omistavat sen yhtymän kautta.

Palvelua voi kokeilla ilmaiseksi seitsemän päivän ajan, jonka jälkeen se maksaa 60 euroa vuodessa. Metsäkeskus teki palvelua kokeilleille mutta ostamatta jättäneille metsänomistajille kyselyn. Sen perusteella ne, joilla on tuore metsäsuunnitelma, eivät kokeneet palvelua tarpeelliseksi.

”Ne, joilla metsäsuunnitelma on vanhentumassa, ovat olleet kiinnostuneita”, Iittainen kertoi Lahdessa järjestetyssä seminaarissa.

Metsään.fi:ssä on tällä hetkellä tarjolla metsävara-aineistoa vain 36 prosentille yksityismetsien pinta-alasta. Tietojen puutteellisuus oli kyselyssä toiseksi merkittävin syy jättää rekisteröitymättä. Metsäkeskuksen tavoite on, että vuosikymmenen lopussa aineisto kattaa koko Suomen.

Ensi vuonna metsänhoitotöitä teettävien metsänomistajien ja niitä tekevien yrittäjien yhteinen markkinapaikka Metsään Palstat -verkkopalvelu liittyy osaksi Metsään.fi-palvelua.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI