Metsä

Mhy:n jäsenmaksuksi keskimäärin 75 euroa

Metsänhoitoyhdistykset ovat päättäneet syyskokouksissaan ensi vuonna perittävistä jäsenmaksuista. Metsänhoitomaksuun verrattuna keskikokoisen noin 30 hehtaarin metsätilan jäsenmaksu laskee tai pysyy ennallaan.
Kari Salonen

Keskikokoisen, noin 30 hehtaarin metsätilan omistaja maksaa ensi vuonna metsänhoitoyhdistykselle jäsenmaksua keskimäärin 75 euroa, kertoo MTK.

Etelä-Suomessa keskimääräinen jäsenmaksu on 101 euroa, Keski-Suomessa 80 euroa ja pohjoisessa 57 euroa. Sadan hehtaarin tilalla keskimääräinen maksu on 133 euroa.

Metsänhoitomaksuun verrattuna keskikokoisen metsätilan jäsenmaksu laskee tai pysyy ennallaan. Metsänhoitomaksu on ollut Etelä-Suomessa 123 euroa, Länsi-Suomen metsänomistajaliiton alueella 106 euroa, Järvi-Suomessa 90 euroa ja Pohjois-Suomessa 57 euroa.

Alimmillaan noin kymmenen hehtaarin metsätilan maksu on 30 euron tuntumassa. Korkeimmillaan noin 200 hehtaaria omistava metsänomistaja maksaa vähän päälle 300 euroa. Tasamaksut vaihteleva 50–119 euron välillä.

Jäsenmaksujen perusteena on yleisimmin metsätilan pinta-ala. Pinta-alan mukaan 2–5 maksuluokkaan porrastettu hehtaarimaksu tai porrastettu tasamaksu tulee käyttöön liki puolessa yhdistyksistä. Perusmaksun ja metsähehtaarimaksun yhdistelmään on päätynyt 15 yhdistystä.

Metsätilan koosta riippumattoman tasamaksun on ottamassa käyttöön vain kuusi yhdistystä.

MTK:n jäsenmaksukyselyyn vastasi 58 yhdistystä 81:stä.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyys jatkuu vuodenvaihteessa automaattisesti eikä vaadi metsänomistajalta erillistä ilmoitusta. Lisätietoja kunkin metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksuista

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Vain muutama metsänhoitoyhdistys siirtyi tasamaksuun

Jäsenmaksun hyöty näkyy verotuksessa

Vain muutama mh-yhdistys epäröi MTK:hon liittymistä

Pohjois-Suomen metsänomistajien liitto jatkaa uudella nimellä