Metsä

MTK:n Tiirola moittii piispaa: paaville väärää metsää

Helsingin piispa Irja Askola antoi paaville maanantaina palan uusmaalaista aarnimetsää.

"Raamatussa puhutaan viljelystä ja varjelusta, mutta museointi on uudempaa tulkintaa", arvostelee MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola Helsingin piispaa Irja Askolaa.

Tiirolan mielestä Askolan olisi pitänyt antaa paavi Franciscukselle lahjaksi aarnimetsän sijaan pala suomalaista talousmetsää, yhteismetsäosuus tai suomalaisia puusepän tuotteita.

"Metsin käyttö pelastaa maailman ilmaston ja museointi jatkaa fossiilisten öljy- ja hiilipohjaisten tuotteiden voittokulkua", Tiirola kirjoittaa twitterissä.

Askola lahjoitti paaville 10 aaria porvoolaista aarnimetsää maanantaina, kun Suomen kirkon johtajat vierailivat Vatikaanissa.

Luonnonperintösäätiön kautta suojellut maapalstat pysyvät säätiön eli suomalaisen toimijan omistamina. Kyseisessä tapauksessa seurakunta on maksanut kymmenen aarin suojelemiseen kuluvan summan ja lahjoitus on tehty paavin nimissä.

MT:n uutinen 18.1. Paaville pala suomalaista ikimetsää

Juttuun on lisätty tieto maaomaisuuden virallisesta omistuksesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsänomistajan terveiset metsäyhtiöille: "Myisivät vähemmän, jos ei FSC-puuta riitä"

Mikko Tiirola: Neuvoin ilmastoahdistunutta lääkäriystävääni antamaan lentopäästöjä kompensoivat rahat suomalaisen metsän lannoitukseen

Vastuu korkean suojeluarvon metsäkohteissa on puunostajalla

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI