Metsä

Nyt mysteereitä ratkotaan metsässä – Repoveden Forest Escape vie pelaajat neljän seinän sisältä kansallispuistoon

Repoveden kansallispuistossa pääsee nyt osallistumaan suosittujen Room Escape -huonepakopelien metsäiseen versioon.
Marika Hänninen
Forest Escapen maisemat sijoittuvat Repoveden metsiin.

Forest Escape on luontomatkailuyritys Tervarummun toteuttama ulkoilmapeli, joka vie osallistujat Repoveden kansallispuiston ja sen läheisyydessä sijaitsevan maailmanperintökohde Verlan metsiin.

Peliin osallistutaan 4–12 pelaajan ryhmissä. Tarinallisessa pelissä heille annetaan ratkaistavaksi mysteeri, joka tulee selvittää tunnin aikarajan puitteissa.

Ympäristönä metsä luo jännittävät olosuhteet pelaajille. Tervarummun Marika Hännisen mukaan peli haastaa osallistujat käyttämään kaikkia aistejaan, havainnointikykyään sekä loogista ajattelua.

"Tarinasta annetaan ensin vain pieni osa, mysteeri, jota lähdetään ratkomaan erilaisten vihjeiden ja tehtävien avulla. Tarina täydentyy pala palalta, kunnes lopulta mysteeri selviää", hän kertoo.

Forest Escape sopii kaveriporukoille, työyhteisöille ja perheille.

"Etenkin nuoria miehiä tämä tuntuu innostavan todella kovasti", Hänninen nauraa.

Peli on tyyliltään samanlainen kuin viime aikoina hurjasti suosiota niittäneet Room Escape -huonepakopelit.

"Suosio johtuu siitä, että ihmiset pitävät toiminnallisista ja ulkoiluun kannustavista peleistä. Geokätköilynkin suosio perustuu siihen", Hänninen kertoo.

Myös Nuuksiossa toteutetaan toiminnallista huonepakopeliä nimeltä BaseCamp. Peliä vetää Punakettu-niminen ohjelmistoyritys, jonka kanssa Tervarumpu tekee yhteistyötä pelien kehittämisessä.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Video: Kirjanpainajien parveiluaika on pahimmillaan – tällaisissa kohteissa kannattaa olla erityisen tarkkana

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo

Kaikki metsänomistajan sopimusasiat eivät liity metsätalouteen, mutta niiden yksityiskohdilla on kauaskantoisia vaikutuksia

Jatkuva kasvatus vaatii tarkkaa suunnittelua – "Nuori, tasaikäinen metsikkö ei ole helpoimmasta päästä"