Pentti Hyttinen nousemassa Metsähallituksen johtoon - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Pentti Hyttinen nousemassa Metsähallituksen johtoon

Pohjois-Karjalan entinen maakuntajohtaja on syrjäyttämässä yllättäen nykyisen pääjohtajan Esa Härmälän.
Lari Lievonen
Pohjois-Karjalan entinen maakuntajohtaja Pentti Hyttinen on maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) suosikki Metsähallituksen pääjohtajaksi.

Metsähallituksen pääjohtaja on vaihtumassa, sillä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ei MT:n tietojen mukaan esitä Esa Härmälälle jatkokautta.

Tiilikainen on nostamassa Metsähallituksen johtoon Pohjois-Karjalan entisen maakuntajohtajan Pentti Hyttisen, joka joutui väistymään maakuntajohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi viime vuonna. Maakuntahallituksen puheenjohtaja totesi tuolloin, että henkilöstön luottamuspula Hyttistä kohtaan oli syntynyt vuosien aikana.

Metsähallituksen johtopaikat tulivat uudelleen täytettäviksi, kun uusi metsähallituslaki tuli voimaan huhtikuun puolivälissä. Pääjohtajan paikkaa hakeneiden joukossa on nykyinen pääjohtaja Härmälä, jonka ura Metsähallituksen johdossa on nyt jäämässä lyhyeksi.

Pentti Hyttinen valmistui metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta vuonna 1986 ja väitteli tohtoriksi metsäsuunnittelusta ja metsäekonomiasta 1992.

Hän on työskennellyt Euroopan komissiossa metsä­asiantuntijana, päättäjien metsäakatemian johtajana, Pohjois-Karjalan metsä­keskuksen johtajana, Euroopan metsäinstituutin projekti­johtajana sekä opetus- ja tutkimustehtävissä Joensuun yliopistossa.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajaksi Hyttinen valittiin vuonna 2001.

Hyttisen ja Härmälän lisäksi haastattelukierrokselle Metsähallituksen pääjohtajan valinnassa pääsivät hallitusammattilainen Riitta Mynttinen ja maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha S. Niemelä.

Mynttinen on koulutukseltaan insinööri, eMBA. Hän toimii Boreal Kasvinjalostus Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja on hallituksen jäsen piikiekkoja valmistavassa Okmeticissa ja maaliyhtiö Tikkurilassa.

Niemelä johtaa ministeriön luonnonvaraosastoa ja toimii maan ylimpänä metsä­virkamiehenä.

Härmälä aloitti Metsähallituksen johdossa lokakuun alussa vuonna 2014. Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallitus nimitti keskustalaisen Härmälän tehtävään silloisen maa- ja metsätalous­ministerin Petteri Orpon (kok.) esityksestä. Keskusta oli tuolloin oppositiossa.

Metsähallituksen luontopalvelujen johtajaksi on nousemassa ympäristöministeriön luontoympäristöosaston päällikkö Timo Tanninen.

Nykyinen luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen ei hakenut enää tehtävään.

Metsähallituksen hallitus antaa vielä lausunnon johtaja­ehdokkaista, jonka jälkeen valtioneuvosto nimittää henkilöt viiden vuoden kaudeksi.

Lue lisää

MTV: Monet tunnetut vaikuttajat joutuneet asevarkauden kohteeksi, aseet löytyneet myöhemmin liivijengin hallusta – aseita on viety Antti Herliniltä, Kari Jordanilta ja Esa Härmälältä

MTK:n säätiö kartanokaupoilla Kyösti Pietolan kanssa – Esa Härmälä: "Yleensä tällaiset kohteet on parturoitu viimeistä kalikkaa myöten"

Sinilevän torjunta ei saa unohtua talveksi

Lapista löytyi todellinen raakkuvanhus, jolla on ikää jo 208 vuotta – sen elämä alkoi vuotta ennen kuin Helsingistä tuli maamme pääkaupunki tai Napoleon teki epäonnisen sotaretkensä Venäjälle