Metsä

Tänä vuonna on tehty puukauppaa ja metsänhoitoa ennätystahdilla

Sähköinen palvelu on helpottanut hakemusten jättämistä ja käsittelyä – kemerahakemuksissa on noin 15 päivän käsittelyaika.
Juhana Simula
Anna Rakemaan mukaan metsäkeskuksen sähköiset palvelut ovat tänä vuonna toimineet hyvin.

Puukauppaa ja metsienhoitoa on tehty aktiivisesti tänä vuonna. Metsäkeskuksen sähköinen palvelu Metsään.fi on ollut menestys muun muassa kemerahakemusten kanssa.

"Metsänkäyttöilmoituksia on tullut metsäkeskukselle ennätysmäärä, noin 5 000–6 000 kappaletta jo tähän mennessä", metsäkeskuksen metsäjohtaja Anna Rakemaa sanoo.

Sähköinen palvelu on helpottanut niin metsänomistajaa kuin hakemusten käsittelijöitä. Rakemaan mukaan käsittelyssä on valtava ero.

Viime vuonna metsäkeskus ei vielä vastaanottanut sähköisiä hakemuksia. Tilanne on nyt toisin, ja raha liikkuu varsin nopeasti.

"Nyt päästään noin 15 päivän käsittelyaikoihin kemerahakemusten kanssa", Rakemaa kertoo. "Kannattaa hakea rahat itselleen", hän sanoo ja kannustaa ihmisiä lyhentämään hoitorästejä etenkin nuorissa metsissä.

Farmari-näyttelyn metsälavalla toistui monissa kysymyksissä huoli metsien kestävyydestä ja monimuotoisuudesta. MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ei ole asiasta erityisen huolissaan.

"Luotan markkinatalouden toimivuuteen puun riittävyydessä", Tiirola totesi näyttelyssä torstaina. Myöskään metsien monimuotoisuus ei häntä huoleta.

"Monimuotoisuutta on jo Suomen metsien laaja yksityisomistus", Tiirola sanoo. "Näin Farmarin naistenpäivänä voidaan olla iloisia myös siitä, että yhä useammat metsänomistajista ovat naisia."

"Naisilla metsänomistajina on ollut tapana korostaa miehiä enemmän luontoa ja metsien monikäyttöä."

Myös Rakemaa tyynnyttelee keskustelua metsien riittämättömyydestä.

"Suomessa on toteutettu pitkäjänteistä ja systemaattista työtä metsienhoidossa jo vuosikausia", hän sanoo. "Yli sata vuotta on osattu, joten varmasti osataan myös jatkossa säilyttää metsien kestävyys."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moto kurvasi kerrostalon viereen Seinäjoella – toritapahtuma näytti monet reitit metsään

PTT:n taloustutka: Miksi eläinsuojeluasiamiehen virka perustetaan Seinäjoelle?

Kärsiikö Seinäjoen keskusta Ideaparkista? – Näin erimieliset tutkija ja kaupunginjohtaja vastaavat

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI