Metsä

Tästäkö seuraava vientihitti? Suomalaisnaisen yritys valmistaa seksileluja kotimaisesta puusta

Alussa puudildojen valmistaminen aiheutti naisen mukaan hirvittävän haloon.
Tea Latvalan yritys tekee seksileluja suomalaisesta ja saksalaisesta puusta.

Kurikasta kotoisin olevan ja nykyisin Rovaniemellä asuvan Tea Latvalan yritys Teatiamo valmistaa puusta tehtyjä dildoja.

Latvala perusti toiminimen vuoden 2015 kesällä. Tuolloin hänellä ei ollut tarkkaa suunnitelmaa puisista seksileluista. Sen sijaan hän teki vielä graafista suunnittelua, johon myös toiminimen perustaminen liittyi.

Dildoja tekevä yritys perustettiin vasta seuraavana vuonna.

Latvalan mukaan puudildoihin päätyminen oli monien asioiden summa. Yhdeksi asiaksi hän mainitsee sen, että hän halusi tarkastella koko seksivälinebisnestä uudesta näkökulmasta.

Lisäksi hänen vanhempansa olivat töissä Kurikassa puunjalostustehtaalla. Alkunsa puudildoidea sai Latvalan mukaan kahvilla hänen kaverinsa kanssa. Tuo kaveri oli perustamassa Pohjanmaalle sahaa.

"Silloin tuli se ahaa-elämys, kun puhuttiin hänen kanssaan puulaaduista", Latvala kertoo.

Latvala kertoo myös käyneensä vuonna 2015 eronsa jälkeen elämäntaidon valmentajalla. Tuolloin Latvala kävi valmentajan kanssa läpi sitä, kuka hän oikeasti on.

"Kesken yhden meditointisession hän nousi seisomaan ja sanoi, että näkee dildoja kauniissa laatikoissa", hän kertoo.

Aluksi valmentajan lause ei naista innostanut. Hän ajatteli, että seksivälineteollisuus on muovista, ja siinä on jotain nuhruista.

Lopulta Latvala kuitenkin löysi itsensä olohuoneestaan kauniisti pakattujen puisten dildojen keskeltä. Ennustus oli siis toteutunut.

Vuoden 2016 tammikuun puolivälistä saakka Latvala on keskittynyt ainoastaan seksileluihin.

Ensimmäiset puiset dildonsa Latvala valmisti vanhempiensa työpaikalta peräisin olleesta ruusupuusta.

"Siitä tuli hirvittävä haloo", hän sanoo.

Latvalan piti esimerkiksi selvittää viranomaisille puun alkuperää.

Nykyään dildoja valmistetaan neljästä puulaadusta. Niitä tehdään sekä suomalaisesta koivusta että suomalaisesta lepästä. Lisäksi raaka-aineena käytetään saksalaista pyökkiä sekä pähkinäpensasta, joka myös tulee Saksasta.

Latvala sanoo, että hänelle on tarjottu raaka-aineeksi myös visakoivua. Kyseisen koivun työstäminen on kuitenkin hankalaa, eikä Latvala halua, että seksileluja kasattaisiin useammasta puupalasta.

Puudildot valmistetaan Puolassa. Dildojen valmistus Suomessa olisi Latvalan mukaan vaatinut suuria investointeja, joihin pienellä yrityksellä ei ole varaa.

Lisäksi tuotannon Puolaan siirtämiseen vaikutti se, että Latvala halusi tuotteesta mahdollisimman tasalaatuista.

"Jos mietitään mitä tahansa suomalaisia isoja design-brändejä, harva niistä on vuosikausiin valmistanut mitään Suomessa", Latvala puolustautuu.

Puisten dildojen päämyyntikanava on Latvalan yrityksen verkkokauppa, josta tuotteita toimitetaan ympäri maailmaa. Lisäksi hän tekee yhteistyötä muutamien jakelijoiden kanssa.

Dildoista on tarkoitus tehdä vientituote.

"Se on ollut alusta alkaen päätähtäimenä", hän sanoo.

Katso uusin video
Lue lisää

Puiset seksilelut olivat some-jätille melkein liikaa – lappilaisyrittäjä sai tilinsä takaisin vasta järkytyksen ja kohun jälkeen

Puuta ja turvetta kotimaasta

Pieni tuulenhenkäys pystyy tekemään pian sen, mitä Aila-myrsky puhurit eivät kyenneet – lehdet varisevat puista

Minun ­lapsus!