Metsä

Finnpulp miettii keinoja muuttaa selluhankettaan niin, että se voitaisiin edelleen toteuttaa – "Ei hanke mihinkään ole hävinnyt"

Kuopioon kaavailtu Finnpulpin sellutehdashanke on pysynyt hengissä KHO:n kielteisestä ympäristölupapäätöksestä huolimatta.
Mauri Ratilainen
Finnpulpin alkuperäisessä tehdashankkeessa tavoitteena oli tuottaa havusellua 1,2 miljoonaa kuutiota vuodessa. Toimitusjohtaja Martti Fredriksonin mukaan tehtaan liiketoimintanäkymät ovat yhä hyvät.

Kuopioon sellutehdasta pitkään suunnitellut Finnpulp koki loppuvuodesta ison ja yllättävän pettymyksen, kun korkein hallinto-oikeus, KHO, eväsi tehtaan ympäristöluvan äänin 5–2. Finnpulpin hallitus otti päätöksen tyrmistyneenä vastaan ja katsoi silloisen projektin kaatuneen päätökseen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Ympäryskuntia otetaan mukaan MAL-sopimuksiin Jyväskylässä ja Kuopiossa – myös Seinäjokea kiinnostaisi malli

Kemijärvelle biotuotetehdasta suunnitteleva Boreal Bioref odottaa Vaasan hallinto-oikeudelta ympäristölupaa – luvasta valittaneiden lausuntoaikaa päättyy

"Korvamerkitty EU-tuki on elintärkeä 'köyhien ja kuihtumaan tuomittujen alueiden' tutkimukselle" – Itä-Suomen ammattikorkeakoulut puolustavat vahvaa EU-rahoitustaan

Vai käytetään Suomen hidaskasvuista, laadukasta puuta vessapaperiin? Mielipidekirjoitus vastaa epäilyihin Kainuun sellutehdashankkeesta