Viheliäinen juurikääpä iskee myös taimikoihin, silti jopa ammattilaiset markkinoivat raivauksia kesäajalle – asiantuntija: "Ainakin riskistä pitäisi rehellisesti kertoa" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Viheliäinen juurikääpä iskee myös taimikoihin, silti jopa ammattilaiset markkinoivat raivauksia kesäajalle – asiantuntija: "Ainakin riskistä pitäisi rehellisesti kertoa"

Moni kuvittelee, ettei juurikääpä leviä pienten puiden kannoista. Mielikuva on virheellinen. Kesäaikana pienenkin havupuun kaataja ottaa riskin.
Antti Raatikainen
Kesä on monelle kaupunkilaismetsänomistajalle otollista aikaa metsänhoitotöille. Taimikonhoidossa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei työstä koidu tautitartunnan vuoksi enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Taimikon raivaajan tavoitteena on aina tehdä metsälle hyvä työ, mutta kesäaikana tehty raivaus voi osoittautua myöhempinä vuosina pahaksi virheeksi, jota ei enää pystytä korjaamaan. Näin käy, jos juurikääpä pääsee iskeytymään tuoreiden kantojen kautta puustoon.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Korona sai ihmiset ryntäämään joukolla kansallispuistoihin – osassa puistoista kävijämäärät lisääntyneet jopa 60 prosenttia

Puuta tuotiin Suomeen tammi–toukokuussa 10 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin

Mittavien myrskytuhojen korjuu jatkuu yhä Kainuussa: ”Maalaisjärkeä käyttäen voidaan maastossa liikkua”

Myrskytuhojen arviointiin kehitetään uutta menetelmää – tuulikarttoja ja metsävaratietoja yhdistämällä saataisiin nopeasti tiedot kaatuneista puumääristä