Metsä

Ruotsalaiset kilpailijat ovat vieneet suomalaisilta sahoilta markkinaosuuksia, mutta sahatavaran kauppa käy pelättyä paremmin

Varastot ovat pysyneet kurissa, koska alkuvuonna Suomessa lakko rajoitti tuotantoa ja Keski-Euroopassa koronan vuoksi jouduttiin sulkemaan sahoja joksikin aikaa.
Pentti Vänskä
Tee se itse -rakentaminen ja remontointi ovat lisänneet sahatavaran kulutusta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa koronan poikkeusolojen aikana.

Sahatavaran kauppa on käynyt koronapandemian aikana määrällisesti pelättyä paremmin, vaikka hintatasossa ei olekaan kehumista, sanoo Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuori.

Tilaa markkinoille tuli alkuvuonna, kun lakko pysäytti tuotantoa Suomessa. Koronapandemian vuoksi sahoja jouduttiin sulkemaan joksikin aikaa esimerkiksi Saksassa ja Itävallassa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"

Kotkamills tähyää Pohjois-Amerikkaan – visiona oma tehdas lähellä jättimäisiä pikaruokamarkkinoita

Otson yt-neuvottelut päättyivät: ei irtisanomisia, lomautukset jatkuvat

UPM:n paino- ja kirjoituspaperien toimitukset putosivat runsaan viidenneksen – tarrat, erikoispaperit ja energia tekivät hyvää tulosta